StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZI SE KRUG |

DUBROVNIK RACING PETU UTRKU NA GROBNIKU ODRADIO ZA PET Ponosna je i Ragusa Racing na drugom mjestu

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2021. - 12:50

Uvažen je prigovor Dubrovnika Racinga, koji je tvrdio kako Saint Christopher Racing Team treba imat manje bodova, na kraju su mu oduzeta dva boda, te je uoči vikenda na Grobniku, nove dvije kružne utrke sezone, pete i šeste, spomenuti dvojac bio 'parkiran' na vrhu poretka u borbi za naslov klupskog prvaka Hrvatske jedan do drugoga, poravnati u milimetar – oba po 344 boda. Dosta, dosta ispred trećeplasiranog nakon prve četiri utrke sezone - Racing Preloga, koji je osvojio, u odnosu na dvojac s vrha, samo 185 bodova.

Nakon pete utrke sezone razlika između vodećeg dvojca je 32 boda. Aktualni prvak je uzeo je u subotu 90 bodova, Žarko Knego, Zoran Kotromanović i Maro Franić, svaki po 30, bodove za Dubrovnik Racing su osvajali još Milan Tatalović, Nikola Radnjić i Veljko Bubičić, međutim, u obzir se uzimaju tri bodovima najbogatija vozača. Saint Christopher Racing Team, debitant na sceni, stigao je na Grobnik sa četvoricom vozača, ali samo dvojica su došla do bodova. Grega Šimunovič je uzeo lijepih 30, Nino Jelčić dva manje, i to je sad tih 32 manje od Dubrovnik Racinga.

image
Žarko Knego (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić

Saint Christopher Racing Team je na kraju klupski treći na petoj utrci sezone, a preostalu poziciju pobjedničkog postolja, namijenjenu drugoplasiranom, zauzela je ponosno Ragusa Racing. Ulovila je jureći Grobnikom 60 bodova. Imala je četvoricu vozača s bodovima, u obzir su se uzeli rezultati Dragana Velaševića (26 bodova), Nikše Blaževića (17 bodova) i Nikole Vatovića (17 bodova). Četvrti član Ragusa Racinga na petoj utrci - Ivan Sentić - dojurio je do 15 bodova. 

image
Dragan Velašević (Ragusa Racing)
Tonči Vlašić

Raguse Racinga nije bilo na prve dvije utrke sezone na Hungaroringu, na trećoj i četvrtoj, koje su se održale također na Grobniku, ulovio je lijepih 136 bodova, te sad lovi Racing Prelog i Buzet Autosport u želji da na kraju uzme treće mjesto u ukupnom poretku. TReći Racing Prelog je imao 49, a četvrti Buzet Autosport 35 bodova viška. Nakon pete utrke sezone taj zaostatak za Racing Prelogom je 27 bodova, a za Buzet Autosportom 20 bodova. Ukupno je 15 klubova osvajalo bodove na petoj stanici sezone, a ukupno 17 klubova u prve četiri utrke. Ragusa Racing je i dalje peta, ali sve bliže trećem...

Šesta utrka sezone je na Grobniku ove nedjelje, 25. srpnja.

25. travanj 2024 15:43