StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA BRDU

Dubrovnik Racing nije uspio odbiti prvi napad, Župa dubrovačka osvojila Biokovo, i to je napravila na najbolji mogući način

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2022. - 16:59

Župa dubrovačka je uzela svih 60 bodova na startu nove sezone prvenstva Hrvatske na brdu, trojica koja su donijela klubu po 20 bodova na Biokovu su Stipe Bekavac, Nihad Seferagić i Matija Jurišić. Imala je i dobru 'klupu'. Deni Kmetović je uzeo 15 bodova, a Fahrudin Dolić 12. Trijumf Župe dubrovačke očekivao se nakon rezultata u subotu na treningu, ali ne tako uvjerljiv. Na treningu je imala dva prva mjesta, a na utrci tri!

Ojačao se i Splitski autoklub. Ne krije kako želi na tron. Očekivao je više već na prvoj utrci. Nije pretjerano zadovoljan s drugim mjestom, točnije s bodovnim učinkom od 42 boda koliko je zaradio zahvaljujući Harunu Hadžiću, Martinu Mustapiću i Arminu Mujkanoviću.

Dubrovnik Racing je u obranu naslova krenuo s trojicom vozača, te bio treći. Pojačanje Saša Radola je uzeo 20 bodova, Mato Milković i Maro Franić po 10, ukupno 40. 'Gužva' je bila od drugog do petog mjesta. U pet bodova su se natiskala četiri kluba. Četvrti Flay with Kolman je osvojio 38 bodova, a Konavle su bile pete s 37 bodova. Niko Pulić je uzeo svih 20 bodova, Ivan Pulić 15, Božo Bartulović je doprinio novoosnovanom klubu u njegovoj prvoj brdskoj utrci s 2 boda.

Šesti Solin je skupio 27 bodova, sedmi Trogir 23, Ragusa Racing je ostala bez bodova... 

Na Biokovu je bilo gotovo 90 prijavljenih vozača, 70 ih je izašlo na bodovnu utrku, 23 kluba su imala svog predstavnika na 1. Nagradi Biokova. 

Makarska je zadnji put bila domaćin utrke prije četiri desetljeća - čulo se na otvaranju Nagrade. 

U novoj sezoni su nova pravila. Nema više grupa N, A i E1, već je šest skupina, 'preživjele' su samo kategorija I i II, te utrka za naslov klupskog prvaka s tim što staza na Biokovu ne odgovara Formulama, te kategorija II još nije počela svoje prvenstvo.

Jurišić je ukupni pobjednik, poveo je utrku za prvaka kategorije I. Martin Mustapić (SAK) drugi, a treći Marino Poropat (Flay with Kolman). Četvrti Niko Pulić (Konavle). U TOP 10 tri vozača Župe dubrovačke (Seferagić šesti, Bekavac deseti), a deveti Radola (Dubrovnik Racing).

19. travanj 2024 06:51