StoryEditorOCM
AutomobilizamKRUG NA GROBNIKU |

DUBROVNIK RACING NAJAVLJUJE PRIGOVOR Hoće li Saint Christopher ostati na vrhu poretka klubova s dva boda prednosti ispred prvaka? Treća Ragusa Racing

Piše Tonči Vlašić
29. lipnja 2021. - 09:00

Vozio se krug na Grobniku, treća i četvrta utrka sezone prvenstva Hrvatske. Prve dvije su bile na Hungaroringu, a sad nove dvije na Grobniku gdje je prvu utrku dobio Saint Christopher Racing Team, a drugi je bio Dubrovnik Racing, i to za jedan bod, pa je onda u drugoj utrci na domaćem asfaltu prvi bio Dubrovnik Racing, a drugi Saint Christoper Racing Team, i to za dva boda, dok je oba puta treća Ragusa Racing. U Mađarskoj također na prva dva mjesta Dubrovnik Racing i Saint Christopher Racing Team samo što je dubrovački klub, branitelj naslova dobio prvu, a izgubio drugu.

Nakon Hungaroringa aktualni prvak Dubrovnik Racing je imao tri boda manje, 178:175 za Saint Cristopher Racing Team, a sad na Grobniku bilo 169:168 za Dubrovnik Racing, ukupno i dalje vodi Saint Christopher Racing Team – 346:344.

Tako je na semaforu, međutim, nezadovoljan je nakon svega Dubrovnik Racing. Smatra kako Saint Cristopher Racing Team ne može imati toliko bodova, kako Grega Šimunovič ne može voziti u dvije klase, već samo u jednoj. Bio je dubrovački klub nezadovoljan već nakon prve dvije utrke u Mađarskoj, a sad je opet skočio k'o oparen nakon Grobnika. Najavljuje prigovor.

I kad je tako, ako pošalje prigovor, te ako se uvaži, mijenjat će se slika ukupnog poretka za klupskog prvaka Hrvatske.

Što se tiče borbe za pojedinačne naslove jurilo je na Grobniku pedesetak vozača iz (čak) sedamnaest hrvatskih klubova, budi se 'krug' jer unatrag koju sezonu vozili su članovi tek pet, šest klubova. Ne više, a sad ih je gotovo tri puta više.

Nastupila je osim Dubrovnik Racinga i Ragusa Racinga još s juga i Župa dubrovačka, ali je Ivan Petrušić bio sam, te je to bilo dovoljno tek za klupski osmo odnosno deveto mjesto, ali pišemo još dva lijepa nastupa vozača, koji je prije neki dan ponio laskavi naslov najboljeg sportaša Općine Župa dubrovačka u protekloj, 2020. godini. 

Dubrovnik Racing je na Grobniku nastupio s devetoricom, Ragusa Racing s petoricom. Bodove Dubrovnik Racingu donijeli su u prvoj utrci Maro Franić, Zoran Kotromanović i Veljko Bubičić, prva dvojica po 30, a potonji 23. Ragusa Racing je u prvoj bodovnoj utrci skupila 70 bodova, 14 manje od Saint Christopher Racing Teama, a 13 manje od Dubrovnik Racinga. Dragan Velašević je donio najviše – 26, Nikša Blažević jedan manje od najiskusnijeg člana Ragusa Racinga, a Luka Blažević 19. Ivan Petrušić je u prvoj utrci osvojio 28 bodova.

image
Dragan Velašević (Ragusa Racing)
Tonči Vlašić

U drugoj utrci opet Maro Franić i Zoran Kotromanović po 30 bodova, a tad Milan Tatalović 26, ukupno dva više od Saint Christopher Racing Team za kojeg je Sandro Babić iz Komarne osvojio također 30. Ragusa Racing je skupila u drugoj 66 bodova: Dragan Velašević 25, Ivan Sentić  21, a Luka Blažević 20. U obje vožnje Ragusa Racing je bila bliže vodećem dvojcu, nego je četvrti bio blizu nje.

Ostat će upisano kako je Sandro Babić bio prvi u obje utrke na Grobniku u grupi 1, a Ivan Petrušić oba puta drugi, kako je u grupi 2 Dragan Velašević bio treći u prvoj, a Milan Tatalović treći u drugoj utrci, kako je Maro Franić slavio u grupi 3 u obje utrke, kako je u grupi 4 Veljko Bubičić bio u prvoj utrci drugi, a u drugoj treći, dok je Ivan Sentić u istoj grupi bio treći u prvoj, a drugi u drugoj vožnji, te kako je Zoran Kotromanović odnio pobjede u grupi 6 u obje vožnje ispred Žarka Knega.

25. travanj 2024 16:14