StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZIO SE KRUG |

DUBROVNIK RACING NA VRHU, NA PLUS 32, RAGUSA RACING SVE BLIŽE BRONCI Maro Franić opet pao, pa se opet podigao, te nanizao dvanaestu pobjedu u grupi!

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2021. - 19:56

Ne može se pohvaliti startom, a imao je drugu startnu poziciju, te kad nije startao kako je želio, pao je ekspresno na deveto mjesto. Srećom, nisu ga zbog te njegove pogreške svi pretekli, ali i njih ukupno sedam, koliko ih je projurilo pokraj njega dok je 'vidao rane', bilo je dovoljno da mu 'padne mrak na oči'. Međutim, Maro Franić je lani na Grobniku napravio podvig, a tad je krenuo sa zadnje pozicije, pretekao tad gotovo tridesetak auta i pobijedio, pa kad je 2020. bilo tako, nitko od konkurencije se nije radovao njegovoj nesreći. Znali su, budući je i dalje Maro bio na stazi, kako 'vrag ne spava', te kako im predstoji velika borba da ga zadrže iza svojih leđa.

Nisu na kraju uspjeli. Već nakon nekoliko krugova Maro Franić je konkurenciju 'parkirao' iza svojih leđa, iskustva ima napretek te je odbio nakon toga svaki napad na prvo mjesto, te prošao ciljem, a da nikoga ispred sebe nije imao. Njegov niz u grupi 3 prvenstva Hrvatske na kružnim stazama narastao je sad na dvanaest pobjeda.

Dobio je svih šest utrka prošle, 'krnje', 2020. godine, te sad svih šest održanih utrka ove 2021. godine. Do kraja bi trebale biti još dvije stanice, ukupno četiri trke. Na Slovakia ringu se vozi u kolovozu, a u rujnu u Brnu, u Češkoj.

Maro Franić je jedan od trojice koji je donio bodove ove nedjelje Dubrovnik Racingu bodove u utrci za naslov klupskog prvaka Hrvatske na krugu. Preostala dvojica su Zoran Kotromanović i Milan Tatalović. Kotromanović je također odnio pobjedu u grupi, i to u grupi 4. Dubrovnik Racing se može pohvaliti i rekordom kruga, kojeg je potpisao Nikola Radnjić s Hondom. Veljko Bubičić nije vozio zbog problema s autom, Žarku Knegu je sudar s jednim talijanskim vozačem potpisao veliku štetu na autu, ali i na rezultatu - ostao je bez plasmana, te bez novih bodova. Mirko Pendo je noć između dvije bodovne trke na Grobniku izgubio popravljajući auto, ali kad te neće, neće te, te je nakon prvog kruga morao odustati zbog čega vikend na Grobniku neće pamtiti po plasmanima.

Brojke govore: Dubrovnik Racing je skupio isto bodova – 86 – kao i pobjednik šeste utrke sezone, Saint Christopher Racing Team. Treća je bila Ragusa Racing sa 48 bodova. Nikša Blažević, Ivan Sentić i Nikola Vatović su donijela novo pobjedničko postolje. Jučer je to umjesto Ivana Sentića uspio Dragan Velašević. Ragusa Racing je u subotu, kad je održana peta utrka sezone, bila druga, ispred Saint Christopher Racing Teama, a tad je prvi bio Dubrovnik Racing.

image
Ragusa Racing opet na pobjedničkom postolju - ovog vikenda na Grobniku prvo druga na petoj, a potom treća na šestoj utrci sezone
Tonči Vlašić

Dubrovnik Racing nakon šest utrka sezone , a uoči četiri posljednje, ima 530 bodova, drugi je Saint Christopher Racing Team sa 498 bodova. Dakle, Dubrovnik Racing na plus 32. Ragusa Racing se bori za treće mjesto pobjedničkog postolja na kraju sezone, a konkurenti su Racing Prelog i Buzet Autosport. Velašević, Blažević, Vatović, Sentić i ekipa su skupili do sad 246 bodova. Racing Prelog je uoči šeste utrke imao 27 bodova, a Buzet Autosportom 20 bodova više. Sad je taj zaostatak još manji. Racing Prelog ima 21, a Buzet Autosport 17 bodova više...

20. travanj 2024 06:19