StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Auto klub Župa dubrovačka druga u Ilirskoj Bistrici, ali nije izgubila prednost u lovu na naslov, jurili Laszlo Szasz, Matija Jurišić, Saša Radola...

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2022. - 09:00

Laszlo Szasz je bio najbrži ukupno na brdskoj utrci Prvenstva Hrvatske u Ilirskoj Bistrici, a bez konkurencije u kategoriji II prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Hita Mađar u kacigi Dubrovnik Racinga prema novom naslovu prvaka. U kategoriji I pobjedu je odnio Domagoj Pereković ispred Tomislava Muhvića i Saše Radole, koji brani boje Dubrovnik Racinga, a koji je bio najbrži u Diviziji 5.

Pereković (Zanatlija) je bio najbrži u Diviziji 1, dok su u Diviziji 2 uz Muhvića, člana Auto kluba Petar Klepac, na pobjedničkom postolju bila dva člana Auto kluba Župe dubrovačke, drugo mjesto zauzeo je Nihad Seferagić, a treće Deni Kmetović. U Diviziji 3 na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja član Župe dubrovačke Matija Jurišić, koji je bio četvrti u ukupnom poretku kategorije I. Treće mjesto u Diviziji 3 zauzeo je Laszlo Hernady iz Dubrovnik Racinga.

Fahrudin Dolić (Župa dubrovačka) je bio treći u Diviziji 4 u kojoj je nastupio i Mato Milković (Dubrovnik Racing), koji je slabijom drugom vožnjom pao sa četvrtog na sedmo mjesto. Ante Kriste (Župa dubrovačka) bio je šesti u Diviziji 5 u kojoj je slavio Radola. U Diviziji 6 najbrži je bio Filip Magdić (Fly with Kolman).

image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Jurišić je za pet bodova smanjio zaostatak za Dejanom Dimitrijevićem u lovu za naslov prvaka u kategoriji I, te sad zaostaje samo tri boda (Dimitrijević, koji je imao nezgodu na treningu, ima 50, a Jurišić 47 bodova)

Auto klub Župa dubrovačka je bila druga u Ilirskoj Bistrici, ali nije izgubila prednost u odnosu na prvog pratitelja, Fly with Kolman, pobjednika utrke budući je osvojila isti broj bodova – 55 (isto je bilo i na četvrtoj utrci sezone na Malačkoj). Na trećem mjestu u Sloveniji bio je branitelj naslova Dubrovnik Racing s 48 bodova.

Župa dubrovačka ima 392 boda, 42 boda više od Fly with Kolman i 57 više od Dubrovnik Racinga na trećem mjestu, te joj se smiješi drugi naslov klupskog prvaka u povijesti. Ove sezone Župa dubrovačka je bila najbolja na četiri utrke, a na prostale tri Fly with Kolman. Do kraja sezone su još dvije utrke, Buzet i Dubrovnik.  

image

Laszlo Szasz na stazi

Tonči Vlašić
25. travanj 2024 16:11