StoryEditorOCM
Automobilizam‘SELIDBA‘ U SKRADIN |

AKO BUDE NOVACA BIT ĆE NAŠE UTRKE, AKO NE, A, NEĆE JE BITI Dubravko Čikor o sezoni: ‘Dubrovnik Racing ne napada naslove, nas napadaju!‘

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2020. - 13:18
Svi s nestrpljenjem iščekujemo početak sezona, prvu brdsku utrku koja je 21. ovog mjeseca u Skradinu. Potom i prvi krug, koji će se vikend poslije voziti u Banja Luci. Ali, to prvo oduševljenje nakon odluke kako se nastavlja sezona nekako je splasnulo zbog loše gospodarske situacije uzrokovane koronavirusom. Iskreno, prve dvije, tri utrke ćemo izdržat, ako ni zbog čega, a onda zbog toga jer smo se svi skupa uželjeli natjecanja, ali, ako se situacija ne promijeni, pitanje je što će biti, ne samo s nama, jer se čujem s mnogima, već sa svima – kazuje Dubravko Čikor, alfa i omega Auto kluba Dubrovnik Racing, najuspješnijeg hrvatskog kluba, koji je najviše puta osvajao 'brdo' i 'krug', a koji je prošle sezone obranio naslov na 'krugu', ali ne i na 'brdu'. Tu bitku je izgubio od Župe dubrovačke.

- Napadamo li oba naslova ove godine? Ne, mi ne napadamo naslove. Nas napadaju non stop. Tako je vazda bilo, i tako će biti i ove sezone. Neka se Župa dubrovačka brine kako će nas dobiti ovaj put na brdu. Nama je sad najvažnije kako ćemo izgurat sezonu do kraja. Nije, kažem, dobra situacija za sport, ne samo za naš sport, već za kompletan sport.

Tko će voziti ove sezone za Dubrovnik Racing?

- Svi koji su vozili jučer, žele voziti i danas. I ako sve bude u redu, svi će krenuti za Skradin na prvu utrku. Gledamo sad što treba napraviti kako bi za koji dan u Skradinu nastupili i naši Mađari, Laszlo Szasz i Tamas Tomcsanyi. Što će biti poslije? Znamo što bi voljeli, ali... Cijela sezona ovisi o tome. Svi se nadamo kako će sutra biti na svim poljima bolje, ali ako ne bude...

image
2019. nastupio je prvi put na svim trkama sezone - Maroje Batina, automobilist Dubrovnik Racinga foto: Tonči Vlašić


Nagrada Dubrovnika 'Memorijal Željko Đuratović' je ostala u kalendaru prvenstva Hrvatske na brdu. To bi trebala biti posljednja, šesta utrka sezone, koja će se održati u listopadu.

- Stoji, da, naša utrka je u kalendaru, kao što su u kalendaru utrke u Ilirskoj Bistrici te u Buzetu, a te dvije utrke su utrke Europskog prvenstva. Znamo kako je Europsko prvenstvo otkazano za ovu godinu. Hoće li u Ilirskoj Bistrici te u Buzetu organizirati sad samo utrku za prvenstvo Hrvatske, hoće li uspjeti u tome? Hoću reći, puno je nepoznanica u ovom trenutku. Što se tiče naše utrke pitanje je hoće li nam Grad Dubrovnik moći pomoći, te isto tako svi oni koji su nam godinama pomagali? Budu li, bit će utrke. Ne budu li, neće je biti. Do rujna će se sve znati. Sad smo okrenuti prvom 'brdu' i 'krugu'. Kažem, svi s nestrpljenjem čekamo prvu utrku u Skradinu. Nakon toga idemo utrku po utrku. Valjda će na kraju sve ispast dobro – podvukao je Dubravko Čikor. 

image
Maro Franić, višestruki državni prvak, vozač Dubrovnik Racinga foto: Tonči Vlašić
17. travanj 2024 14:08