StoryEditor
ZabavaTUŽNA VIJEST

Zvijezda serija ‘Seinfield‘ i ‘Kralj Queensa‘, komičar Jerry Stiller, preminuo u 93. godini

Piše M. DR. /SD
11. svibnja 2020. - 11:28
Američki komičar Jerry Stiller (1927. - 2020.)Screenshot
Preminula je zvijezda serija 'Seinfeld'' i 'Kralj Queensa'. Poznati komičar Jerry Stiller umro je u dobi od 93 godine prirodnom smrću, donosi Slobodna Dalmacija.

Njegov sin, također poznati glumac Ben Stiller podijelio je ovu tužnu vijest na Twitteru.

'Bio je sjajan otac i djed, a najviše od svega predani suprug svojoj ženi Anne s kojom je bio u braku 62 godine. Jako će nam nedostajati. Volim te tata - napisao je njegov sin Ben.

Jerry Stiller rođen je 8. lipnja 1927. u Brooklynu, New York.

Njegov prvi debi na Broadwayu bio je 1953. Jerry je sudjelovao u produkciji predstave temeljene na Shakespeareovom Coriolanu. Dugo vremena glumac je radio zajedno sa svojom suprugom, također glumicom i komičarkom, Organizirali su duet komedije 'Stiller i Meara', koji je kasnije imao veliku popularnost.

Od 1959. godine počeli su zajedno raditi u komedijama. Njihova je karijera nastavljena u glumačkom timu The Compass Players. Godine 1963. supružnici su prvi put pozvani da sudjeluju u televizijskom programu Ed Sullivana na DZS-u. Kasnije su posjetili ovaj studio 36 puta.

Anne je, unatoč njihovom zajedničkom cilju, radije svirala u kazalištu i nastupala na televiziji, a Jerry je češće sudjelovao u snimanju serijskih i cjelovečernjih filmova. Jerry je svjetsku slavu stekao 1993. kada je dobio ulogu Franka Constanze u komičnoj seriji 'Seinfeld' koju je igrao do prestanka emitiranja. Bio je i nominiran za Emmyja za tu ulogu. Dobitnik je i godišnje nagrade American Comedy Awards, prenosi Slobodna Dalmacija.

Anne i Jerry bili su u braku 62 godine prije nego što je ona preminula 2015. godine.

#JERRY STILLER#SEINFIELD#KRALJ QUEENSA
loading...

Izdvojeno

13. svibanj 2020 11:53