Nema boljeg od provjereno dobrog cheesecakea! U prilogu Jutarnjeg lista Dobra hrana nude brz i ukusan recept za tu slasticu:
Za podlogu:
200 g digestive keksa
100 g maslaca
malo cimeta
Za kremu:
6 listića želatine
200 g banana
70 ml soka od naranče
300 g mascarponea
110 g šećera u prahu
3 žumanjka
250 ml slatkog vrhnja
Rastopite maslac, sameljite kekse. Smjesom obložite dno okruglog kalupa. U hladnu vodu namočite listiće želatine. Miksajte banane, pomiješajte ih sa sokom od naranče i stavite na laganu vatru da se ugriju.
Ožmičite želatinu, dodajte je u tople banane i dobro promiješajte. Miksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte žumanjke pa umiješajte banane sa želatinom. Od slatkog vrhnja istucite šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu od banana. Prelijte preko keksa, stavite u hladnjak preko noći.
Recept Ana-Marije Buić
StoryEditorOCM
ZabavaZASLADITE SE NEDJELJOM
| ULTIMATIVNI RECEPT ZA CHEESECAKE Radili smo kremaste kolače, a ovaj od banana nam je favorit!
23. veljače 2020. - 14:21