StoryEditorOCM
Zabavapoštivat će mjere

U Hrvatskoj padaju novi korona-rekordi, ali to ne brine organizatore koncerta Ace Lukasa. Srpski folker sutra dolazi u Zagreb

Piše vinko Paić/ sd
4. studenog 2021. - 20:06
Koncert Ace Lukasa zakazan je za petak navečer na zagrebačkom Velesajmu s početkom u 22 sata.Danijel Soldo/Cropix

Hrvatska bilježi najgori dan od početka pandemije, a samo danas u zemlji imamo 6310 zaraženih. Bolnice polako počinju pucati po šavovima, traže se novi respiratori, najavljene su i nove mjere među kojima će biti šira upotreba Covid potvrda, donosi Slobodna Dalmacija.

Unatoč tome što padaju novi korona-rekordi organizatori pojedinih masovnih događanja ne odustaju od otkazivanja pa je tako za sutra u Zagrebu na Velesajmu najavljen koncert srpskog folkera Ace Lukasa.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 80 kuna, s time da je moguće kupiti i VIP paket od 3500 kuna koji uključuje pet VIP karata, rezervaciju VIP stola i dvije boce premium žestice po izboru, kako stoji na internetskoj stranici na kojoj se reklamira ovaj događaj.

'Naravno da će se koncert održati', kazala nam je ženska osoba kad smo nazvali broj naveden na stranici želeći znati je li koncert zbog rapidnog širenja koronavirusa možda odgođen.

Pokušali smo stupiti i u kontakt s Acom Lukasom, no iz njegovog menadžmenta kratko su nam rekli da pjevač nije raspoložen za izjave te da oni od organizatora nisu dobili nikakvu obavijest o mogućem otkazivanju.

image
Aca Lukas nije bio raspoložen za davanje izjava.
Zvonimir Barisin/Cropix

Novinari portala Direktno.hr kontaktirali su Stožer civilne zaštite Grada Zagreba kao i stožer Zagrebačke županije gdje su im rekli da nisu od organizatora, tvrtke MKV Produkt zaprimili zahtjev kojim se traži suglasnost za okupljanje više od 100 osoba na ovom događaju.

Naime, prema Odluci Nacionalnog stožera, koja je na snazi do 15. studenog, propisano je kako je okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu moguće ako svi prisutni posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu te uz prethodnu suglasnost nadležnog stožera civilne zaštite jedinice lokalne samouprave, a sam događaj potrebno je prijaviti najkasnije tri dana prije održavanja događanja.

Iz tvrtke MKV Produkt kažu kako je koncert uredno prijavljen Županijskom stožeru civilne zaštite te će biti održan sukladno svim pravilima.

- Događaj je planiran za više od 100 ljudi i održat će se na otvorenom, ali natkrivenom i grijanom prostoru. Ulaz će biti dozvoljen isključivo uz Covid potvrde, a onim gostima koji ih nemaju omogućit ćemo testiranje na samom ulazu. Kao organizatori strogo ćemo se pridržavati svih aktualnih epidemioloških mjera jer nam je u interesu raditi u skladu sa stožerom civilne zaštite i održati događaj sukladno zakonu, poručili su organizatori.

Početak koncerta planiran je za 22 sata, a trebao bi potrajati do četiri sata ujutro.

23. travanj 2024 12:13