StoryEditorOCM
ZabavaKORISTAN VODIČ

Testirala sam sve moguće afrodizijake - jedina vrućina koju sam nakon njih osjetila bila je ona u mojim ustima

Piše DV/Živim.hr
24. veljače 2022. - 12:00

Nerijetko smo preumorni i preopterećeni brigama da bismo bili raspoloženi za seks. Stoga i ne čudi da bi mnogi voljeli isprobati neke od najpoznatijih afrodizijaka, no pitaju se koji od njih zaista djeluje. Novinarka britanskog časopisa The Sun, Georgette Culley, isprobala je i ocijenila neke od njih: možda vam njezin vodič može pomoći u odabiru afrodizijaka koji će vas dobro nabrijati za iduću seansu s partnerom (ili partnericom) u krevetu.

Kamenice: 1/5

Teško je shvatiti što je seksi u tim malim morskim bićima, no kamenice su iz nekog razloga najpoznatiji i najpopularniji afrodizijak. Ova je školjka bogata cinkom za koji se smatra da jača libido. Ja sam svoje ostrige zalila sokom od limuna i tabascom kako bih prikrila okus koji mi nije ugodan, no meni nisu pomogle da se uzbudim. S druge strane, moji partner koji ih je pojeo tri prilično se napalio. Što se mene tiče, nakon tabasca na ostrigama, jedina vrućina koju sam osjetila bila je ona u mojim ustima.

Čokolada 2/5

Osim što ima odličan okus, čokolada sadrži i dvije važne kemikalije - triptofan i feniletilamin, koje oslobađaju hormone dobrog raspoloženja te tako pomažu da postanete raspoloženi za seks. Triptofan je sastavni dio serotonina, kemikalije u mozgu koja je ključna za seksualno uzbuđenje. Feniletilamin je prirodni stimulans poput amfetamina i luči se u mozgu kad se ljudi zaljube.

Nakon što sam pojela gotovo cijelu kutiju čokoladica, definitivno sam bila prožeta osjećajem ljubavi, ali i počela sam se osjećati malo loše. Na kraju mi je bilo draže da se malo mazimo i da se uvalim u pjenušavu kupku nego da cupkamo ispod pokrivača.

Krespin (ili napaljena kozja trava): 4/5

Ovaj suplement prikladnog naziva potječe iz Azije i sadrži kemikalije koje navodno pospješuju dotok krvi u spolne organe te time poboljšavaju spolnu funkciju. Potrebno je oko dva tjedna do mjesec dana uzimanja tog suplementa da se osjeti neki učinak i moram priznati da sam osjetila blago povećanje svog seksualnog apetita, iako bi to možda mogao biti i placebo efekt. U svakom slučaju, ne žalim se.

Goji bobice: 4/5

Ova super namirnica navodno može jako oživjeti vaš seksualni život. Smatra se da te male crvene bobice pospješuju lučenje testosterona i kod muškaraca i kod žena, te nas tako čine vrlo seksepilnima i pohotnima. Ipak, moram priznati da mi se okus ovih bobica nije nimalo svidio. Imaju nekakav neobičan, prilično gorak okus i teško ih je brzo sažvakati i progutati. No, nisu na glasu bez razloga: nakon što sam progutala pola male vrećice, osjećala sam se opuštenije i uzbuđenije nego prije. A nakon vrlo strastvene noći, moj partner ih je ujutro ubacio u moj jutarnji smoothie!

Maca prah: 2/5

Ova biljka porijeklom iz Anda smatra se prirodnim afrodizijakom koji može pomoći u boljoj plodnosti pa čak i povećati grudi. To zaista zvuči obećavajuće. No, nije sve tako idealno jer ima užasan okus i morala sam dodati mnogo šećera da bi postao podnošljiv za popiti. Nakon nekoliko šalica, moja osjetila su bila prilično razbuđena pa je svaki dodir mog partnera bio uzbudljiviji nego inače. No, nisam se mogla riješiti gorkastog okusa u ustima i osjećala sam se loše od toga tako da sam brzo odustala od bilo kakve akcije.

Svježe smokve: 4/5

Sušene ili svježe, smokve se smatraju zavodljivim voćem jer podsjećaju na ženski spolni organ, a to nas, prema tvrdnjama znanstvenika, uzbuđuje samo po sebi. Probala sam svježu smokvu i bila je meka i dosta sočna. Nije bila neukusna, ali meni se okus nije svidio. Pojela sam oko šest smokava i definitivno sam se osjećala drugačije nakon toga jer sam svog partnera u pidžami počela smatrati neodoljivim, a nakon toga smo se i bacili na posao.

Bademi: 3/5

Namirnice bogate vitaminom E navodno potiču lučenje spolnih hormona koji jačaju spolnu želju, a bademi se povezuju s plodnošću još od davnina. Nakon što sam ih grickala cijeli dan, moje se raspoloženje podiglo, a porasla je i moja pohota. No, nisam sigurna trebam li to zahvaliti bademima ili činjenici da je moj sin vrtićke dobi napokon ranije zaspao te mi tako omogućio da se malo osjećam odraslom.

Crveno vino: 2/5

Umjerena količina crvenog vina navodno poboljšava spolnu želju i funkciju kod žena. Resveratrol, moćan antioksidans koji se nalazi u kožici crvenih bobica potiče cirkulaciju i povećava dotok krvi u spolne organe te tako povećava šanse za postizanje orgazma. Ipak, ne pretjerujte s vinom jer vas može „omamiti” tamo dolje te umanjiti vašu sposobnost postizanja orgazma. Nakon dvije obilne čaše koje sam popila s partnerom uz večeru, postala sam koketna i puna lascivnih ideja. No, nisam mogla odoljeti još jednoj čaši pa sam na kraju očajnički željela samo što prije leći u krevet i zaspati.

Jagode: 4/5

Hraniti partnera jagodama zaista djeluje napaljujuće, no jagode su, osim toga, bogate vitaminom C koji potiče proizvodnju spolnih hormona, kao što su androgen, estrogen i progesteron - a svi su ti hormoni važni za seksualno uzbuđenje.

Kako bi još malo podgrijali situaciju, partner mi je maramom zavezao oči i hranio me jagodama umočenim u umak od čokolade. Isključivanje osjetila vida učinilo je svaki dodir i poljubac uzbudljivijim nego ikada i cijelo iskustvo je bilo vrlo senzualno i romantično. Moj jedini savjet: za tu večer pripremite neku staru posteljinu koje vam nije žao...

18. travanj 2024 15:48