StoryEditorOCM
ZabavaPjevačka legenda

Svi ruke u zrak! Mišo Kovač u tajnosti priprema glazbenu feštu za Splićane. Ali ne u Spaladiumu - nego na Poljudu. Veliki koncert zakazan je dan prije svetog Duje, 6. svibnja

Piše Vinko Paić/ sd
24. ožujka 2022. - 19:04

Ako sve bude po planu glazbena legenda Mate Mišo Kovač na Poljudskoj će ljepotici održati veliki koncert 6. svibnja ove godine, dan prije tradicionalne velike fešte svetog Duje, koje zbog pandemije koronavirusa nije ni bilo u gradu posljednje dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

Kako smo doznali u tijeku su pripreme za Mišin koncert, a sve ovisi o pjevačevu zdravstvenom stanju. On se sa suprugom Lidijom i dalje nalazi u iznajmljenom stanu u Strožancu pokraj Splita gdje boravi još od prošle jeseni.

image

Pjevač u tajnosti priprema koncert na Poljudu.

Jakov Prkić

Krajem prošle godine prebolio je koronavirus, prije toga nekoliko je puta zbog zdravstvenih tegoba završio u splitskoj bolnici. Bio je priključen na kisik, u bolnicu je jednom primljen s povišenom temperaturom, a koronom su se zarazile i njegova supruga i kći Ivana.

Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica i pjevačevo zdravstveno stanje sada je stabilno. Ako se koncert na Poljudu održi, te ćemo večeri slušati još neke popularne pjevače s kojima su pregovori u tijeku, jer Mišo ipak neće sam moći pjevati dva do tri sata.

Prije nego što je završio u bolnici snimio je spotove za nekoliko svojih starih hitova te je sa Sašom Antićem napravio i video-spot za prepjev svoje pjesme ‘Ja ne mogu drugo nego da je ljubim’ koja u novoj varijanti nosi naziv ‘Ja ne mogu drugo nego da ga volin’. Naravno, posvećena je njegovom omiljenom klubu Hajduku.

image

Mišo na utakmici između Hrvatske i Rusije održanoj na Poljudu krajem studenog prošle godine.

Ante Cizmic/Cropix

Kad se krajem studenog pojavio na Poljudu na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Hrvatske i Rusije izazvao je pravu euforiju među navijačima. Pozdravljali su ga skandirajući mu ime, ali i pjevajući njegovu 'Poljubi zemljo po kojoj hodaš...' koja je omiljena među navijačima naše reprezentacije. Na stadion je došao u Modrićevom dresu s brojem 10, a sjedio je u svečanoj loži.

- Sljedeći put vidjet ćemo se na istom tom mjestu. Ja sam spreman! Čim nam dozvole, okupit ćemo se na Poljudu i ponovo zapjevati 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš'. Dotad? Ja ne kanim pjevati pred 100 ljudi, jer moju publiku ne čini samo 100 ljudi. Svi znamo koliko ih ima, a ja ću pjevati za sve njih - rekao je tada novinarki Jutarnjeg lista.

Na Poljudu je nastupao više puta. Nezaboravan koncert nazvan 'Noć svijeća' održao je davne 1993., a posljednji koncert 'To je moja zemlja' imao je na travnjaku splitskih Bilih 2019. godine.

20. travanj 2024 17:38