StoryEditor
Zabava"KUĆA ZMAJA"

Stiže serija koju željno čekaju svi ljubitelji ‘Igre prijestolja‘; Dubrovnik u kombinacijama za mjesto snimanja

Piše Jutarnji list
23. srpnja 2020. - 09:13
DVArhiva
Streaming giganti jači su od korone. Usred smo polaganog propadanja kina diljem planete, ali Netflix, HBO i Amazon velikom brzinom štancaju nove projekte, piše Jutarnji list.

Jučer su procurile i svježe informacije oko početka produkcije na novoj seriji "Igre prijestolja". Riječ je o prequelu "Kuća zmaja", a HBO je zasad naručio jednu sezonu od deset epizoda. Unatoč komplikacijama s pandemijom, restrikcijama na filmskim setovima i rastu broja zaraženih jučer je počeo i odabir glavnih glumaca za "Kuću zmaja".

Kako ekskluzivno prenosi Entertainment Weekly, traže se glumci koji će utjeloviti glavne likove Kralja Viserysa, princezu Rhaenyru Targaryen i Kraljicu Alicent Hightower, sve redom junake iz Martinove knjige "Vatra i krv" koja će poslužiti kao predložak za novu seriju.

Knjiga pokriva period od 150 godina, a radnja se događa 300 godina prije događaja koje smo gledali u originalnoj seriji. Centralni događaj trebao bi biti veliki građanski rat koji je gotovo uništio Westeros.

Autori nove serije su Ryan Condal, poznat po seriji "Kolonija" i Miguel Sapochnik, redatelj hvaljenih epizoda originala "Borba kopiladi" i "Zimski vjetrovi". Sapochnik će ujedno režirati pilot epizodu.

Ovime je definitivno potvrđeno kako još jedna serija smještena u GoT univerzum, "Bloodmoon" nikad neće ugledati svjetlo dana. U njoj je trebala glumiti Naomi Watts, lani je u tajnosti snimljena jedna epizoda, ali očito rezultati nisu bili dobri, pa se od te serije odustalo.

EW prenosi kako se premijera serije "Kuća zmaja" planira za 2022. kada će korona, nadaju se svi, biti samo ružno sjećanje. Prema trenutnim informacijama prva klapa trebala bi pasti početkom iduće godine u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, a možemo se samo nadati da će se dio serije snimati i kod nas. Možda ekipa ponovno stigne u Dubrovnik, koji je i danas GoT fanovima nezaobilazno odredište, piše Jutarnji list.
loading...

Izdvojeno

17. rujan 2020 22:19