StoryEditorOCM
ZabavaSamo nebo je granica

Snimljeno iz neobične perspektive: ovako je izgledalo nedavno slijetanje sa Srđa na Gruž. Ako se bojite visine, bolje zatvorite oči!

Piše Dv
23. studenog 2021. - 13:41

Parajedriličaska sekcija Aerokluba Nimbus održala je proteklog vikenda atraktivan pokazni let u sklopu Aeronaut 6 manifestacije zrakoplovne tematike. Kako smo pisali, Igor Musulin iz Kluba za slobodno letenje KSL Krila Kvarnera poletio je sa Srđa da bi se sigurno prizemljio na asfalt gruške luke, a na ruku su mu išle vremenske prilike i vedar subotnji dan. Poletište je bilo kraj tvrđave Imperijal, a sletište u luci, iza upravne zgrade.

- Let ovjesnom jedrilicom (po našem saznanju, prvi takav u Gradu) je izveo Igor Musulin, iz prijateljskog kluba KSL Krila Kvarnera, državni prvak u preletima ovjesnom jedrilicom. I na poletištu i na sletištu su vladali idealni uvjeti za jedan takav let. Na Srđu je puhao lagani čeoni (južni) vjetar, u stvari uglavnom slabo termalno gibanje u nos ovjesne jedrilice. To je omogućilo lagani start. Nažalost, nije bilo dovoljno termike da bi se jedrilica duže zadržala u zraku (dan nije bio dovoljno topao). Let je protekao mirno cijelim putem do Gruža. Slijetanje je obavljeno iz pravca S/SZ (od strane mosta). Na sletištu nije bilo vjetra. Igor je sletio kontrolirano na noge na centar sletišta, napisali su iz Aerokluba Nimbus.

Također, objavljen je video s kamere pričvršćene na jedrilicu.

20. travanj 2024 16:09