StoryEditor
ZabavaPREZENTACIJA ‘ZVIJERI‘|

RIMAC AUTOMOBILI Nevera će prohujati Dubrovačkim vrtovima sunca!

Piše DV
2. lipnja 2021. - 11:48
Rimac Automobili postavili su šatore u Dubrovačkim vrtovima sunca i Brsečinama, dok se Nevera navodno očekuje već sutra

Ako je suditi po zastavicama, tehničkoj i marketing ekipi koja se već skupila u Dubrovačkim vrtovima sunca te u Brsečinama, hiperauto i novi proizvod Mate Rimca, Rimac Nevera koja je podigla neviđenu prašinu, možda bi mogla biti predstavljena upravo na našem području. Kako Dubrovački vjesnik doznaje, Rimčeva Nevera u Vrtove sunca stigla je s Paga, a cijeli događaj bit će zatvoren za javnost. Iz Rimac Automobila dosad nisu odgovorili niti otkrili o čemu se točno radi, no Nevera je već digla toliko prašine da ljubitelji Rimčevih djela ne mogu dočekati službenu objavu.

Mate Rimac oglasio se na Facebooku dan nakon što su lansiranje automobila Nevera najavili iz Rimac Automobila. Druga generacija hiperautomobila s cijenom od 2 milijuna eura proizvedena je, objavio je Rimac, zasad u 16 komada, a bit će ograničena na 150 jedinica, dok isporuke kupcima počinju već ove godine.

-Ponosni smo na rezultate testiranja Nevere i globalnog odjeka u najjačim publikacijama. Dosta je velika stvar da auto, koji je inače jedan od najkompleksnijih mogućih proizvoda, razvijen i proizveden u zemlji u kojoj nisu postojale kompetencije za takav poduhvat, smatran vrhuncem trenutno mogućeg - rekao bih s punim pravom. Najsnažniji i najbrže ubrzavajući serijski auto ikad (dokazano testovima), najveći kapacitet baterije ikad u serijskom autu (120 kWh), najbrže punjenje (500 kW), najčvršća struktura ikad (70.000 Nm/°) itd."- objavio je Rimac.

-Neki naši dragi sugrađani se nadaju da smo "jedva sklepali" jedan komad koji su novinari testirali pa da će neće doživjeti proizvodnju 150 komada. Morati ću vas razočarati - C2 projekt (sada Nevera) je ozbiljan projekt, za koji je već proizvedeno svih 16 prototipova (ne računajući platforme koje radimo za jednog drugog proizvođača, kojih je još jednom gotovo isti broj proizveden) a novinari su testirali 3 različita automobila. Na ovom slide-u je svaka slika jedan proizveden auto (osim ova dva "bucks"). Na žalost, većina tih auta je, nakon testiranja na stazama i cesti, morala na crash testiranje. Jedan od auta koje su novinari vozili će također završiti na finalnim homologacijskim testovima.

Btw. Gotovo sve homologacijske testove (kojih je tisuće) smo već prošli, sada radimo finalne testove uz "witnessing" (svjedočenje) homologacijskog autoriteta. Dakle testiranja se ponavljaju više puta, obično se ne radi certifikacijski test iz prve nego se testira više puta da se dobije sigurnost u prolazak uz svjedoka tako da očekujemo finalnu EU i US certifikaciju prije isporuke prvih Nevera kupcima", napisao je Rimac.

A na testiranju je Rimac Nevera postala i neslužbeni svjetski rekorder na 1/4 milje, odmjerivši snage s Ferrarijem SF90, na što je Rimac izrazito ponosan. Ekipa iz Top Geara nahvalila je Neveru u nebesa, a ni ostatak stručne javnosti ništa manje. Kad će prozujati dubrovačkim područjem? Čim doznamo-javimo vam!

19. lipanj 2021 23:24