StoryEditor
ZabavaJEDVA ČEKAMO!

Ove godine izlazi knjiga o životu Anthonyja Bourdaina i već sada zvuči više nego zanimljivo!

Piše Piše: Dobra hrana
21. ožujka 2021. - 10:37
Bourdain je bio upravo onakav chef i putopisac koji je ljude masovno natjerao na istu stvar ne bi li doživjeli autentično iskustvo zemlje u koju dolaze

Asistentica Anthonyja Bourdaina objavila je kako je završila pisanje knjige "World Travel: An Irreverent Guide" koja će čitateljima približiti detalje iz života priznatog chefa i poznate tv ličnosti. Bourdain je veći dio knjige napisao još 2018., iste godine kada je i preminuo, a njegov je cilj bio čitateljima prenijeti doživljaje s omiljenih mu mjesta na svijetu. Kako bi ispunila njegovu želju, Laurie Woolever, Bourdainova asistentica, prijateljica i jedna od autorica koja je s njim radila na stvaranju kuharice "Appetites", odlučila je nastaviti s pisanjem i svijetu približiti detalje iz života ovog, nikad prežaljenog, gastronomskog putopisca. Pamti se Bourdain po puno toga, najviše po serijalu u kojem je kuhao, jeo i tulumario, i usput donosio duhovite simpatične svakodnevne priče o kulturi, hrani i ljudima, ali i zemlji u kojoj je boravio. Pamtimo ga i po putovanju i kuhanju u Hrvatskoj i kao jednog od najomiljenijih gastro ptunika i chefova kod nas, baš zato jer se brzo i lako uklopio u hrvatski način života.
Sada kada je asistentica knjigu završila, objavila je kako je pitanju zbirka od čak 480 stranica prepuna savjeta za što bolja putovanja, detalja koji su ga veselili, ali i izjava ljudi koji su ga neizmjerno voljeli. Dio stranica tako je posvećen riječima koje su napisali članovi njegove obitelji, prijatelji i kolege. Entertainment Weekly je nedavno objavio i dio iz knjige koji je napisao Bourdainov brat Christopher Bourdain osvrnuvši se na to kako je obiteljska ljubav prema hrani zapravo započela.
Za ilustracije koje se provlače kroz svako poglavlje knjige zaslužna je Wesley Allsbrook. Knjiga je za prednarudžbe već dostupna na Amazonu po cijeni od oko 180 kuna, a kao službeni datum izlaska najavljen je 20. travnja.

09. travanj 2021 08:06