StoryEditorOCM
ZabavaPOSLUŠAJTE!

Objavljeni isječci 14 pjesama ovogodišnje Dore, među izvođačima mlada ali već popularna lica glazbenog natjecanja

Piše Jutarnji.hr
7. veljače 2021. - 10:24

Na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije objavljeni su jednominutni isječci za 14 pjesama koje će se 13. veljače natjecati na Dori. Izbor hrvatske pjesme za Euroviziju održat će se u Opatiji, bez publike, a vodit će ga Daniela Trbović, Doris Pinčić, Jelena Lešić i Barbara Kolar.

Na scenu će prva stupiti Nina Kraljić, slijede Eric, Ella Orešković, Bernarda, Sandi Cenov, ToMa, Filip Rudan, Beta Sudar, Cambi... Znalci kažu da pobjednike treba tražiti među izvođačima koji posljednji nastupaju. Iskustvo nas, s druge strane, uči da to nije pravilo, ali, eto: kao deseti po redu nastupit će Bojan Jambrošić i Ashley Colburn, nakon njih će pjevati Brigita Vuco, Mia Negovetić, pa Albina, dok će zadnji na scenu izaći Tony Cetinski i Kiki Rahimovski.

- Pri slaganju redoslijeda izvođenja pjesama koje se natječu na Dori moralo se voditi računa o složenosti pojedinih nastupa, o brzini ritma svake pjesme, jeziku na kojem se pjeva, nekim posebnim televizijskim zahtjevima… Uglavnom, redoslijed je složen pomno i, vjerujemo, zadovoljit će televizijski ritam kao i pravila natjecateljske forme, a Dora to jest – objasnila je ranije Uršula Tolj, šefica Dore i naše eurovizijske delegacije.

U anketi s pitanjem tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., na stranici Eurosong.hr zasad vodi Nina Kraljić, dok najmanje šansi ima Beta Sudar koja je bez glasova.

Na Jutarnji.hr možete naći linkove za isječke pjesama...

19. travanj 2024 11:37