StoryEditor
ZabavaDUBROVNIK OČEKUJE KONCERT LEGENDARNOG PJEVAČA NA STRADUNU

NIJE OD VELIKIH PROHTJEVA Tom Jones tražio samo vintage bocu Dom Perignona iz 2002. godine.

Piše Anđelka Kelava Foto: Star produkcija
30. lipnja 2019. - 00:36
Slavni Britanac I veliki glazbenik, 78-godišnji Tom Jones, dobitnik Grammyja i niza uglednih priznanja, nositelj viteške titule Sir koju mu je kraljica Elizabeta II. dodijelila 2006. godine, nastupit će u Dubrovniku 1. srpnja u povodu 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara.

Za tisuću odabranih

Sir Tom Jones u Dubrovnik dolazi prvi put i iako zvijezde tog kalibra slove kao zahtjevne, Velšanin je pokazao koliko je velik, a skroman. Osim ni po čemu zahtjevnog smještaja, pjevač je, doznajemo, tražio samo vintage bocu Dom Perignona iz 2002. godine. U Dubrovnik stiže u nedjelju, a koncertu u staroj gradskoj jezgri, istaknuo je, iznimno se veseli.
Taj koncert bit će uistinu posebna prilika jer Tom Jones u pravilu nastupa u velikim koncertnim prostorima poput arena. Napravio je iznimku i pristao zbog ambijenta i jer je već lani želio nastupiti u Gradu. Bit će to vrlo ekskluzivan nastup za samo tisuću obožavatelja koliko ih stane ispred dubrovačke katedrale gdje će se održati koncert - kazali su u Star produkciji koja s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim ljetnim igrama dovodi ovu mega zvijezdu na veliku obljetnicu Igara koje se otvaraju 10. srpnja.
Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine "Reload", na kojemu su hitovi "Sex Bomb" i "Mama Told Me Not to Come", najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista bio je dvije godine.

Impresivna biografija

No, put do slave za Jonesa bio je trnovit. S 15 godina napustio je školu, a sa 17 je oženio srednjoškolsku ljubav Lindu Trenchard s kojom je ubrzo dobio sina Marka. Kako bi se pobrinuo za obitelj, zaposlio se, a po noći je pjevao u klubovima, no 1963. godine ozbiljnije se odlučio posvetiti pjevačkoj karijeri. Njegov prvi hit "It's not Unusual'' 1965. otvorio mu je vrata glazbene industrije, a njegova karijera od tada je samo strelovito rasla.
Tom Jones jedan je od rijetkih koji i danas uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je imenovala vitezom I dala mu titulu Sir, a 2012. nastupio je i na njezinom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.
U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.
12. svibanj 2021 07:26