StoryEditorOCM
ZabavaDosta im je laži

Neočekivan preokret na društvenim mrežama, influencerice pokazuju svoja lica bez filtera: ‘Ovako stvarno izgledam!‘

Piše dv
13. ožujka 2023. - 16:05

Opsesivna potreba za tim da uvijek budemo savršeni, koja je posebno prisutna među influencerima na društvenim mrežama, kreatore ovih platformi nagnalo je na stvaranje "beauty filtera", donosi Slobodna Dalmacija.

Ono što je započelo psećim njuškama i cvjetnim vjenčićima na Snapchatu prije nekoliko godina, sada je na TikToku preraslo realistične filtere koji zbog napredne tehnologije ne "klize" s lica - čak ni kada se pred njima nađe "strani objekt".

Visoke, izražene jagodice, podignuti krajevi očiju i obrve i veća usta sada su postala nova realnost dostupna u jednom kliku i influencerima je - dosta! 

Novi TikTok filter "Bold glamour" izazvao je lavinu negativnih reakcija među korisnicama društvenih mreža, zbog nezdrave i nerealistične slike koju im pruža i koja za mnoge može biti "trigger".

"Moram ukloniti ovo da vidite kako stvarno izgledam", započela je jedna korisnica TikToka otkrivši da je, iako lijepa, ne baš slična osobi s filterom.

 "Ovo je moje lice: teksture, pore i ostalo", objasnila je druga TikTokerica te je zatim uključila filter koji je drastično promijenio njezin izgled: "Ovaj filter je magija", rekla je. 

Zabrinjavajući filter prokomentirala je i plastična kirurginja Dr. Monica Kieu.

"Podiže vam obrve, jagodice i usne postanu "sočnije", a nos vam bude blago sužen", rekla je liječnica i primijetila da je filter jako dramatičan. 

01. lipanj 2023 01:07