StoryEditorOCM
ZabavaMETKOVKA S PELJEŠCA|

MARIJA ROSO IZ POSTUPA U finalu ću biti glas svih mama koje iz straha nisu poslale prijavnicu

Piše Piše: Gabrijela Bijelić
26. travnja 2021. - 19:58

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije, izbor za najljepšu mamu Hrvatske održat će se 2. svibnja u HNK Šibenik, uživo i uz sve epidemiološke mjere. Među 20 finalistica natjecanja kojemu je cilj predstaviti kulturu, običaje diljem Hrvatske i nadasve majčinstvo je i 26-godišnja Marija Roso, rođena Metkovka kojoj je Pelješac postao drugi dom:

image
Marija Roso iz Postupa potaknut će i druge mame da se ohrabre i prijave na natjecanje
Privatni Album

Pjeva, vježba, putuje

- Nisam imala ni 18 godina kada sam došla na Pelješac i kasnije se tu udala i osnovala obitelj. Imam sina starog godinu i pol, zove se Mauro. Poduzetnica sam, sa suprugom Marom vodim obrt za uređenje i održavanje kuća za odmor. Imamo svoju stolarsku radnju i još mnogo projekata koje planiramo za budućnost. Korak po korak, s vizijom, mislim da ne možeš pogriješiti. Bavim se i fitnessom. To mi je više kao hobi ali i način na koji radim nešto za sebe. Volim putovati i pjevati. Na najljepšu mamu hrvatske prijavila sam se zbog zabave, novih poznanstva i iskustava, a ponajviše zbog svih žena koje su imale prijavnicu, ispunile je ali nikad i poslale zbog onoga što drugi misle o tome. Kada sam ispunjavala prijavnicu, mislila sam na sve te žene i kako, ako prođem u finale, želim tamo predstavljati upravo svaku od njih. Biti im poticaj da se prijave za dogodine ili naredne godine koje dolaze – ispričala nam je vedra Neretvanka iz Postupa.

image
Marija Roso iz Postupa potaknut će i druge mame da se ohrabre i prijave na natjecanje
Privatni Album

Više od vanjštine

Marija smatra da je titula najljepše mame Hrvatske više od pukog naziva „najljepša".
- Svaka žena, svaka mama je najljepša svome djetetu i obitelji. A najvažnije je da je najljepša sama sebi. U smislu da se osjeća dobro, da je sretna, ispunjena, zdrava i zadovoljna. Mislim da svaka žena zna točno na što mislim To natjecanje nije samo u fizičkom izgledu. Ne kažem da vanjština ne igra ulogu, no važno je i sve drugo što žena tamo može pokazati osim izgleda. Priliku da predstavi sebe, svoj talent, i vještinu, ono čime se bavi, mjesto odakle dolazi i tamošnje običaje, no prvenstveno sebe kao ženu s velikom titulom majke – kaže nam Marija. Od natjecanja simpatična mama iz Postupa očekuje vikend odmora, smijeha i zabave, bez obzira na ishod natjecanja:


- Cilj mi je vratiti se doma s novim iskustvom i puno novih poznanstva. Pogotovo sada kada nam je pandemija izmijenila način života, htjeli mi to ili ne. Svima nam dobro dođe i druženje i smjeh. Po tome kako nam je izgledao casting putem Zooma, znam da toga u Šibeniku neće faliti – optimistična je finalistica izbora za najljepšu mamu Lijepe naše.

16. travanj 2024 09:15