StoryEditorOCM
ZabavaIZBRISALI JOJ OBJAVU

Madonna u ratu s Instagramom: ‘Smeta vam ženska bradavica koja hrani bebu?! Cenzura i seksizam!‘

Piše dv
26. studenog 2021. - 13:13

Američka pjevačica Madonna (63) ponovno je na Instagramu objavila uređene verzije eksplicitnih portreta bez bradavica, nakon što joj je spomenuta društvena mreža uklonila originalne provokativne fotografije zbog kršenja smjernica zajednice. Kraljica popa ovoga puta gole dijelove tijela prekrila je emotikonom srca, a u podužem statusu politiku platforme nazvala je seksističkom, donosi Jutarnji list. 

- Još uvijek mi je zapanjujuća činjenica da živimo u kulturi koja dopušta da se pokaže svaki centimetar ženskoga tijela, osim bradavice. Kao da je to jedini dio ženske anatomije koji se može seksualizirati. Bradavica koja hrani bebu! Zar se muška bradavica ne može doživjeti kao erotska?! A što je sa ženskom guzicom koja nikad nigdje nije cenzurirana?! - napisala je Madonna i dodala kako se ona osobno već četiri desetljeća susreće s cenzurom, seksizmom, dobnom diskriminacijom i mizoginijom.

- A što je s lažima u kojima smo odgajani, koje nas tjeraju da vjerujemo u priče o hodočasnicima koji su mirno dijelili kruh s domorocima (Indijancima) kad su stigli na Plymouth Rock! Bog blagoslovio Ameriku! - objavila je ljutita pjevačica, a dodala je i sljedeći hashtag: "Umjetnici su ovdje kako bi remetili mir".

03. veljača 2023 01:27