StoryEditorOCM
ZabavaMALA RAZLIKA

Korčulanku Željku samo dva boda dijelila su od finala MasterChefa: ‘Teško je pozdraviti se sa svima, ali nije mi teško jer ću se vratiti u finale i promatrati ih‘

Piše Dv
30. prosinca 2021. - 09:38

Kuhanjem u restoranu sa spektakularnim pogledom na more, ulazak u finale MasterChefa izborili su Ivan Temšić i Gorana Milaković, dok je polufinalistica Željka Bleuš s malom razlikom u bodovima završila na posljednjem mjestu prilikom ocjenjivanja.

''Iza nas je jako težak i jako dug put'', rekao je Ivan pred polufinalno natjecanje koje se održalo u Rijeci u hotelu Hilton, na petom katu na kojem je smješten otmjeni restoran Nebo, donosi Nova TV.

Top tri kandidata morali su replicirati tri slijeda jela renomiranog chefa Denija Srdoča, koji je Kvarneru donio prve Michelinove zvijezdice. Ovaj chef kuhinje restorana Nebo kreira i filozofiju restorana. ''Nebo je u principu jedna hrvatska gastronomija. Pokušavamo koristiti namirnice iz cijele Hrvatske, od lokalnih malih proizvođača i pokušavamo napraviti zajednicu proizvođača, restorana i gostiju. U fine dining restoranu svaki je detalj bitan i svaka je namirnica sto posto iskorištena. Pokušavamo da bude samoodrživo, da bude zero vaste, trudimo se napraviti da taj koncept bude što čišći, bolji i zanimljiviji gostima'', opisao je kandidatima chef Srdoč.

Nakon predstavljanja jela i kušanja, kandidati su se uputili u profesionalnu kuhinju restorana Nebo. Za pripremu ova tri jela imali su na raspolaganju 120 minuta. ''Mislim da ću stvarno uživati u kuhanju ovakvih jela'', rekla je Željka. ''Sve tehnike sve što sam naučila u MasterChef kuhinji moram danas primijeniti na izradi ovih jela'', istaknula je Gorana.

Željka je dobila najmanje, šest bodova. ''Prezentacijom najljepši tanjuri, ali problem je okusa i tehnika. Neke su stvari falile na glavnom jelu. Ne znam jesi li stavila dovoljno paprike u kelj, pa je falio mali 'kik' tom jelu'', objasnio joj je.

Kad su se zbrojili svi bodovi i žirija i chefa Srdoča, najviše ih je dobila Gorana – 32. Nakon nje Ivan 28 bodova i svega dva boda manje Željka koja je time završila svoju utrku za MasterChef. ''Nisam pala na velikoj razlici'', rekla je Željka, donosi Nova TV.

''Hvala ti što si bila dio MasterChefa, što si unijela jedan poseban duh i što si takva'', rekao je Stjepan Željki. ''Teško je pozdraviti se sa svima njima, ali nije mi teško jer ću se vratiti u finale i promatrati ih'', zaključila je Željka.

19. travanj 2024 12:59