StoryEditorOCM
ZabavaIŠČEKUJE SE 21. VELJAČE

KONAČNO OBJAVLJENO Koja mjesta i naselja imaju pravo nastupa na Konoviziji 2020

Piše DV
9. studenog 2019. - 13:07
Organizacijski odbor Konovizije objavio je 16 mjesta i naselja čiji će predstavnici nastupiti na Konoviziji 2020. "Na listi je i novo gostujuće mjesto koje ovaj put dolazi iz Župe dubrovačke, a zanimljivo je da među mjestima nema pobjednika prošle Konovizije, Mikulića, ali ni Pridvorja koje će ostati zapamćeno kao prvo mjesto koje se okitilo titulom pobjednika Konovizije", objavili su na svojoj službenoj stranici.

Konovizija 2020. će imati samo finalnu večer, pa je, prema pravilniku Konovizije, od svih prijava izabrano 16 mjesta koja će nastupiti 21. veljače 2020., u Domu kulture na Grudi.

Kažu kako su, vodeći se pravilnom da prednost u izboru imaju debitantska mjesta te mjesta koja su na prethodnoj Konoviziji ostvarila plasman u prvih osam, za nastup u finalu izabrano je sljedećih 16 mjesta i sela: Bani, Cavtat, Čilipi, Drvenik, Gruda, Karasovići, Komaji, Kupari, Lovorno, Obod, Pavlje brdo, Pločice, Poljice, Stravča, Uskoplje i Zvekovica.

Dio Konovizijske obitelji tako postaju Bani, Drvenik, Stravča i Uskoplje, a kao što je već objavljeno, kao predstavnici Župe dubrovačke u ulozi gostujućeg mjesta nastupaju Kupari. Nažalost, Mikulići nisu prijavili predstavnika pa neće imati prilike braniti naslov, a među 16 odabranih nema niti Pridvorja koje je slavilo na prvoj Konoviziji.

Natjecatelje koji će predstavljati svoja mjesta Konovizija će početi predstavljati sredinom siječnja 2020. na svom YouTube kanalu, Facebook profilu i web stranici, a gledatelji će moći natjecatelje upoznati i 7. veljače 2020. na Konovizija Warm up Partyju, kada će se među ostalim izvlačiti i redoslijed pjevanja na finalnoj večeri.
 
19. travanj 2024 08:07