Proteklih dana na društevnim mrežama vlada veliki interes za receptom tijesta za pizzu za koji vam ne treba kvasac. Naša sugrađanka umjesila je i ispekla upravo takvu pizzu, a ona i njezini ukućani uvjerili su se da joj ne samo ništa ne nedostaje, već da je okusom najbliža onima koje volimo pojesti u pizzerijama.
Pri izradi tijesta važno je da se u posudu za miksanje stave prvo suhi sastojci, a potom mokri. Tijesto se mora miksati sve dok se ne počne odvajati od posude i dok ne postane glatko.
Evo recepta:
Na tijesto stavite sastojke koje inače volite na pizzi i pecite 10 minuta ( ovisno o pećnici) na temperaturi od 250 stupnjeva. Pećnica prije stavljanja pizze mora biti zagrijana.
Dobar tek!
StoryEditorOCM
ZabavaKRIZNA KUHINJA
Ispecite pizzu za čije tijesto vam ne treba kvasac
4. travnja 2020. - 13:12