StoryEditor
ZabavaDRUŠTVENE MREŽE PREPUNE KOMENTARA

IMA LI KRAJA NEBULOZAMA? Janjić u epizodi Generala iz '94. nosi torbu iz 2009., a svi su zgroženi i kako je Bobetko ispao 'prorok Srebrenice'

Piše Slobodna Dalmacija
14. siječnja 2020. - 22:07
Zadnja epizoda "Generala" i dalje je glavna tema na društvenim mrežama i forumima, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon izjava Nataše Janjić kojima su se svi smijali, u zvijezdu epizode prometnula se i torba splitske glumice.

Za seciranje vječno raspoložena ekipa otkrila je, naime, kako u epizodi smještenoj u 1994. godinu Gotovinina draga nosi torbu iz "debele budućnosti", brenda Herschela osnovanog 2009. godine.

Poslijepodne se ipak najviše raspravljalo o nevjerojatnim povijesnim netočnostima koje rese šestu epizodu Vrdoljakovog serijala.

"U kojoj godini bi se trebala događati današnja epizoda?" zapitao se jedan forumaš o radnji epizode koja je zamišljena u 1994. godini.

"Ovo pitam jer u jednom momentu Nadarević kaže da Srbi planiraju ponoviti genocid iz Srebrenice u Bihaću... A po svemu sudeći, ova epizoda se događa 1994., a Srebrenica je 1995. Bobetko je, osim filozof, još i prorok", primijetio je.
"Prvo sam se šokirao kad sam čuo za Srebrenicu, slučaj mjesec uoči Oluje. Odjednom vrijeme odletjelo, preskočila se cijela godina, niti se spominje sukob HVO-a i ABiH, niti išta između. Ili se Vrdoljak zajebao dok je pisao pa ispalo da je Bobetko prorok - ne znam. Ako je stvarno 1995., onda očekujemo otezanje vremena. 30+ godina proleti u jednoj epizodi, a sad ćemo mjesec i pol dana vremena gledati u dvije epizode", bio je još jedan od komentara.

"1994. godina a oni pričaju o ponavljanju Srebrenice iz 1995. Teška narativna pogreška. Naravno nedopustiva i nevjerojatna s obzirom koliko je serija dugo snimana i da nitko u postprodukciji nije opazio ovaj propust, a pričalo se o toni savjetnika involviranih u narativ, što akademski obrazovanih ljudi, što branitelja...", zgražaju se forumaši, piše Slobodna Dalmacija.
loading...

Izdvojeno

28. rujan 2020 10:19