StoryEditor
ZabavaBIJELI SU SJALI NA VRHU!

Hajduk, Mišo i Saša Antić poklonili su navijačima novu pjesmu. Poslušajte kako sad zvuči megahit s tribina ‘Ja ne mogu drugo nego da ga volin‘!

Piše Piše; M.P./SD
25. studenog 2021. - 12:20

Godine 1975. Hajduk je osvojio prvenstvo, a Mate Mišo Kovač pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom "Ja ne mogu drugo nego da je ljubim“.

Na poziv Hajduka, 46 godina kasnije, otpjevao je navijačku verziju refrena, koji se od sredine osamdesetih godina redovno ori sa tribina na utakmicama njegovog najdražeg kluba, donosi Slobodna Dalmacija.

Prepjevani stihovi "U danima sretnim, u danima grubim,  ja ne mogu drugo nego da ga volin. Jer Hajduk je ono što me čini sretnim. Ja ne mogu drugo nego da ga volin...” ostat će uglazbljeni i sačuvani u novoj verziji, koju supotpisuje Saša Antić.

Mišo je prije dva mjeseca dogovorio suradnju s Hajdukom i kao početak kampanje pjesma je danas premijerno puštena u eter te odmah izazvala emocije i pozitivne reakcije kod brojnih navijača i simpatizera Hajduka.

"Kada bi se vodili isključivo čistom logikom, počevši od sebe, neke su stvari jednostavno neobjašnjive.

image
Lukša Jakobušić
Bozidar Vukicevic/Cropix

Hajduk je jedan i mislim da se emocija koju izaziva jako dobro odražava i kroz Mišine pjesme. Kao veliki ambasador Hajduka više od pola stoljeća, Mišo je idealna osoba za ovu suradnju i zaslužuje pažnju koju mu Hajduk i navijači mogu mogu dati“ - komentirao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.


"Svojih 65 godina navijam za Hajduka i cijelo to vrijeme najjači sam igrač Hajduka u Zagrebu. Nikada mi nitko nije prišao niti rekao grubu riječ radi toga, jer svi znaju da Hajduk i Split žive u meni iskreno i bez kalkulacije.

image
'Najjači sam igrač Hajduka u Zagrebu! Nikada mi nitko nije prišao niti rekao grubu riječ radi toga, jer svi znaju da Hajduk i Split žive u meni iskreno i bez kalkulacije'
NK Hajduk

Zato sam na prvi poziv Hajduka da otpjevam navijački refren moje pjesme ponovno osjetio tu energiju i odmah rekao može! Zato što ne mogu drugo nego da ga volin..." - kazuje Mišo.

Antić također ne krije oduševljenje:

"Da se odrazim u nogometnom žargonu, imam već puno utakmica u nogama, al još uvik ne mogu virovat šta mi se dogodilo!

Suradnja s Mišom, i to na Runjićevu glazbu, i još u pismi za Hajduka. Jednostavno nevjerojatno!

Moram još spomenut da je autor originalnog teksta Drago Britvić, a aranžer Stipica Kalođera, i još i to da je pisma "Ja ne mogu drugo nego da je ljubim“ najdraža pisma moje majke, znači nema dalje.

A  što se tiče mog teksta, star je jedno 15-ak godina, i u njemu sam sabrao sjećanja na moje dane treniranja nogometa, prvo u Lavčevića pa u Hajduka, i pretočio ih u priču iz kvarta mog djetinjstva.

image
'Iman već puno utakmica u nogama, al još uvik ne mogu virovat šta mi se dogodilo! Suradnja s Mišom, i to na Runjićevu glazbu, i još u pismi za Hajduka!'
Duje Klarić/Cropix


Ako ćemo tražit poruku, bila bi da je sve na kraju samo igra i samo ljubav. Al dobro bi došla i jedna mala smišna titula!“ - kazao je Saša Antić., piše Slobodna Dalmacija.    

Obitelji autora originalne verzije pjesme Runjić, Britvić, Kalođera, te diskografske kuće Croatia Records i Suzy nesebično su Klubu ustupili prava za korištenje, dok je agencija Queen media zaslužna za audio i video produkciju nove pjesme.

item - id = 1145970
related id = 0 -> 1148340
related id = 1 -> 1148367
03. prosinac 2021 21:38