StoryEditorOCM
Zabava‘OBUCI MI BILO‘

Godina ljubavi: evo tko je sve ove godine izrekao ‘sudbonosno da‘, neke smo očekivali - neki su nas šokirali

Piše Gorana Banjeglav Perković/ Gloria
2. siječnja 2023. - 22:45

Iako su željeli sakriti od javnosti gdje će se jedno drugome zavjetovati na vječnu ljubav, Hana Huljić i Petar Grašo to nisu uspjeli. Sudbonosno ‘da‘ izgovorili su jedno drugome pred najdražim ljudima 19. veljače prošle godine u crkvi Sv. Dominika u Splitu, čiju župu vodi pater Jozo Čirko. Slavlje je nastavljeno u restoranu u ACI marini Split, koji je nekada vodio Grašin otac Zoran, inače košarkaška legenda i cijenjeni splitski ugostitelj u mirovini, piše Gloria.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Grašo u crnom smokingu s leptir mašnom iste boje, a Hana u vjenčanici splitskog dvojica Arileo, dirnuli su okupljenu rodbinu i prijatelje. Hanina kuma bila je pjevačica Domenica Žuvela, dok je Grašo imao tri kuma, proslavljenog košarkaša Dina Rađu, chefa Tomaža Kavčića i prijatelja iz djetinjstva Šimu. Kruna njihove ljubavi bez sumnje je kćerkica Alba, koja se rodila u srpnju.

image
Paun Paunović/Cropix

Nakon više od osam godina veze te dvoje zajedničke djece, Marko Livaja i Iris Rajčić uplovili su bračnu luku početkom svibnja. Na ljubav u dobru i zlu zavjetovali su se u crkvici u splitskom parku Sustipanu gdje su godinu prije krstili svog sinčića Lorenza. Njihova kćerkica Elizabet na svadbi je dobila ulogu male djeveruše.

image
Ante Čizmić/Cropix

Nakon obreda nastavili su slaviti u obližnjem restoranu Adriatic, zajedno sa stotinjak uzvanika, među kojima su bile pjevačica Doris Dragović sa suprugom Budimirom i glumica Ana Gruica Uglešić. Iris je za kumu izabrala novinarku i politologinju Lanu Pavić, a Marko najstarijeg frenda iz djetinjstva Matu Mamića.

image
Saša Burić/Cropix

Kad je riječ o vjenčanjima, titulu najneočekivanijeg nosi ono Blanke Vlašić i belgijskog sportskog novinara Rubena Van Guchta. Za njega nitko nije znao da se održalo sve dok proslavljena hrvatska sportašica nije krajem svibnja objavila da su već u braku te da krajem godine očekuju sina.

"Rekli smo da. Da jedno drugom u lijepom Splitu. Da zajedničkom životu u Splitu i u Belgiji. Da izgradnji obitelji Van Gucht-Vlašić u budućnosti. Da najvećem daru u našim životima, našem dječaku koji će se roditi krajem godine i koji nam već znači sve u životu", napisala je pored fotografija sa svadbe.

Dotad se šuškalo da je u vezi s Rubenom, no oni to nisu htjeli potvrditi. Njihov sinčić Mondo stigao je 8. studenog, točno na Blankin 39. rođendan.

Adriana i Duje Ćaleta Car 2022. godine potvrdili su svoju ljubav. Prvo sudbonosno da izgovorili su 2021. godine ispred matičara prije rođenja svog sina Maura, a 3. lipnja 2022. godine organizirali su crkveno vjenčanje i veliku zabavu. Svadba se održala u Adrianinom rodnom Dubrovniku, u crkvi svetog Ignacija.

image
Tonči Plazibat/Cropix

Mladenkina neobična vjenčanica s potpisom Matije Vuice privukla je veliku pažnju, a zagrebačka frizerka Teuta Mesaroš tada je za Gloria.hr otkrila da je Adrianina frizura nastala spontano.

Nakon obreda mladenci su nastavili slaviti u hotelu Excelsior, a s njima je bio i sinčić. Adrianina i Dujina ljubav počela je 2017. godine kad je Šibenčanin igrao u Austriji, a netom nakon vjenčanja iz Marseillea su se preselili u engleski Southampton, gdje je on potpisao za istoimeni klub.

image
Tonči Plazibat/Cropix

Osam dana kasnije još je jedan nogometaš izrekao sudbonosno da. Tin Jedvaj i Dina Dragija potrudili su se da njihovo vjenčanje bude zaista posebno. Nakon obreda u Župnoj crkvi sv. Nikole u Varaždinu, mladenci su se zaputili na slavlje na otvorenom, gdje su još jednom razmijenili zavjete, piše Gloria.

Dina je na crkvenom vjenčanju nosila raspuštene plave uvojke i elegantnu bijelu vjenčanicu, a odmah nakon službene ceremonije, promijenila je frizuru, šminku i vjenčanicu.

Njena druga vjenčanica imala je duge rukave, zatvoreni gornji dio i cijela je bila optočena perlicama i sjajnim detaljima, a potpisuje ju ukrajinski brend Milla Nova.

Nakon obreda, novopečeni se bračni par s gostima uputio u novoizgrađeni Kas Event & Club Centar, a među uzvanicima bila su i poznata lica poput glazbenice Zsa Zse i Izabel Kovačić, dizajnerice Kristine Burje iz Krie Designa, Luke Rajića Jr. (sina Borne Kotromanić i Luke Rajića) i srbijanskog folk pjevača Stefana Cvijovića poznatijeg kao Cvija.

Uzvanike su zabavljali Saša Matić i bend Lexington, a mladenci su prvi ples otplesali na hit ‘Perfect‘ britanskog glazbenika Eda Sheerana. Dina je u tijeku večeri obukla i treću vjenčanicu, a odustala je od još jedne promjene frizure koja je bila u planu.

Vratar hrvatske reprezentacije Dominik Livaković i dizajnerica Helena Matić sudbonosno da izgovorili su 18. lipnja u zadarskoj katedrali svete Stošije, iz koje su se u pratnji svojih gostiju zaputili u luksuzni resort Falkensteiner.

image
Luka Gerlanc/Cropix

O raskošnoj svadbi tjednima se pričalo u Zadru, rodnom gradu Dinamova golmana. Uzvanike, među kojima su bili Livakovićevi reprezentativni kolege Mateo Kovačić i supruga Izabel, Luka i Vanja Modrić te Šime Vrsaljko, zabavljali su Petar Grašo i Saša Matić.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Predzadnjeg vikenda u kolovozu sudbonosno da izgovorio je glumački par Tihana Lazović Branislav Trifunović. Svadbeno slavlje održalo se na jednom vojvođanskom salašu, a Tihana je svom prezimenu dodala i suprugovo.

Za vezu 31-godišnje Zadranke i njenog kolege, inače brata glumca Sergeja Trifunovića, saznalo se 2020. godine, no oni su intimu čuvali daleko od očiju javnosti. Jednako tako Tihana i Branislav priredili su svadbu, na koju su pozvali pregršt dragih ljudi među kojima je mnogo kolega iz svijeta filma obje zemlje.

Vjenčanicu je dizajnirala Lana Puljić, a riječ je o kreaciji kraćeg kroja s raskošnim puf rukavima, detaljima od čipke te šlepom. Mladoženja je imao jednostavno crno odijelo i bijelu majicu te crne cipele. Brojni gosti svadbe otkrili su da su mladenci imali ekskluzivnu glazbenu podlogu, zabavljali su ih Letu ŠtukeNeno Belan i Severina.

Kraj ljeta obilježilo je vjenčanje bivše TV voditeljice, a danas influencerice koja se bavi digitalnim marketingom Ecije Ivušić, koja se udala za menadžera i bubnjara benda Pravila igre Gorana Beloševića. Svadba se održala na otočiću Vrniku, a slavlje na obližnjoj Korčuli.

Ecija je za svoj poseban dan željela raskošnu vjenčanicu jer se ipak "udaje jednom u životu" te se prepustila rukama dizajnera Borisa Pavlina.

Iva Majoli početkom listopada u Milanu se udala za talijanskog poduzetnika Roberta Calegarija. Izbornica ženske teniske reprezentacije izabrala je bijelu haljinu s prorezom koji se penjao uz nogu i V izrezom, a uz nju je nosila sako s ukrasom na ovratniku i srebrne štikle s potpisom Christiana Louboutina. Kosu je skupila u nisku punđu, dok je u rukama nosila buket bijelih ruža.

U Milano je stigla Ivina kći Mia, a pridružile su im se Borna Kotromanić i talijanska tenisačica Mara Santangelo.

"Odlučili smo se za skromno vjenčanje, samo u vijećnici, uz kumove, obitelj i najbliže prijatelje. Nakon izrečenih zavjeta idemo na mali koktel i večeru i to će biti to. Slavlje za veći krug prijatelja organizirat ćemo u svibnju iduće godine, najvjerojatnije opet negdje u Italiji", rekla je bivša tenisačica za Gloria.hr.

Mnogima omiljena televizijska voditeljica i glumica Doris Pinčić u studenom je u matičnom uredu u zagrebačkom Susedgradu izgovorila sudbonosno da svom ljubavnom partneru, 46-godišnjem Daruvarčaninu Davoru Guberoviću. Za svoj veliki dan Doris je izabrala bijelo odijelo i ružičaste salonke, koje je nosila i na slavlju u obližnjem restoranu.

Svoj privatni život Zadranka skriva od javnosti, naročito nakon razvoda od glazbenika Borisa Rogoznice, pa je tako skrivala i novu ljubav, no u ožujku ove godine na Instagramu je otkrila da se s Davorom popela na Kilimanjaro.

Ubrzo je postalo jasno da nju i Davora veže mnogo više od planinarenja.

"Da, sretna sam. Moj partner nije javna osoba i priroda njegova posla je drugačija od moga, zbog čega tu priču ne želim izlagati svjetlima reflektora,", rekla je tada Doris ekskluzivno za Gloriju.

Kad je riječ o stranim zvijezdama, definitivno najvažnije vjenčanje godine bilo je ono na koje je svijet čekao 20 godine. Jennifer Lopez Ben Affleck u kolovozu su konačno izgovorili sudbonosno da, a bajkovita ceremonija održala se na njegovom imanju u Riceborou u Georgiji.

Svi uzvanici prema želji mladenaca tog su dana bili odjeveni u bijelo, a najviše se pričalo o Jenniferinoj spektakularnoj vjenčanici, couture haljini Ralpha Laurena sa šlepom od sedam metara.

Vjenčanje je vodio njen dugogodišnji prijatelj Jay Shetty, a među slavnim gostima bili su Matt Damon i njegova supruga Luciana Barroso te redatelj Kevin Smith i glumac Jason Mewes.

Par se na ovom imanju trebao vjenčati još 2003., no netom prije vjenčanja prekinuli su zaruke. Velikom svadbenom slavlju prethodilo je intimno vjenčanje sredinom srpnja u Las Vegasu.

Dva mjeseca ranije Britney Spears udala za fitness trenera Sama Asgharija na privatnoj ceremoniji u njezinom domu u Los Angelesu. Medijima je pristup bio zabranjen, no ipak su isplivali neki zanimljivi detalji s vjenčanja. Pop zvijezda je pred matičara došla u bijeloj kočiji poput Pepeljuge, a nosila je raskošnu vjenčanicu s potpisom Donatelle Versace s dijamantnim nakitom Stephanie Gottlieb.

Izvor blizak paru ispričao je da je mladenka sama sebe odvela do matičara te je u jednom trenutku plakala od sreće te da se tijekom večeri tri puta presvlačila.

Nakon zabave, koja je završila već u 23:30, mladenci su se odvezli u bijelom Rolls Royceu s natpisom "Upravo vjenčani". Među slavnim gostima bili su MadonnaParis Hilton i njezin suprug Carter Reum, Drew Barrymore Donatella Versace, a na party je pokušao upasti i Britneyjin bivši suprug Jason Alexander, koji je svladan i uhićen.

Kourtney Kardashian i Travis Barker zavjete su razmijenili čak tri puta. Prvi put bilo je to u Las Vegasu, gdje su se 4. travnja spontano zaletjeli do kapelice i stali pred matičara maskiranog u Elvisa Presleya.

Potom su se 15. svibnja i službeno vjenčali u kalifornijskoj vijećnici. Treći put izrekli su sudbonosno da u idiličnom okruženju talijanskog Portofina. Vjenčanje se održalo na tvrđavi Castello Brown, koja je za ovu prigodu ukrašena crvenim ružama.

Izbor mladenke bila je kratka i uska vjenčanica s potpisom Dolce & Gabbane koja je isticala sve njene adute.

Mladenku je do oltara dopratila njena majka Kris Jenner, koja se rasplakala kad je ugledala kćer u vjenčanici.

I bivši bubnjar Blinka 182 odlučio se za odijelo modne kuće Dolce&Gabbana. Logično, Domenico Dolce i Stefano Gabbana bili su među uzvanicima.

Rita Ora nikada nije eksplicitno potvrdila da se udala za novozelandskog redatelja i glumca Taiku Waititija, no u intervjuu snimljenom prošlog ljeta pričala je o svom budućem vjenčanju.

"Od malena sam sanjala o vlastitom vjenčanju, a Taika je stvarno fantastična osoba. Volim biti zaljubljena, a kada je u pitanju ljubav izuzetno sam strastvena. U najboljoj sam fazi života, smirena sam i sretna", rekla je u razgovoru sa slavnim novinarom i dokumentaristom Louisom Therouxom.

Sudbonosno da tako su prema izjavama prijatelja izrekli daleko od neželjenih očiju. Pjevačica je navodno odmah promijenila prezime te je sad Rita Ora Waititi.

19. travanj 2024 20:25