StoryEditorOCM
ZabavaHUMANITARNA VEČERA

FOTOGALERIJA Inner Wheel Klub Dubrovnik proslavio dva desetljeća postojanja

Piše PSD.
6. studenog 2017. - 18:50

Dubrovački Inner Wheel klub na svečani je način obilježio dvadesetu obljetnicu utemeljenja. Inner Wheel klubovi dio su svjetskog rotarijanskog pokreta i u svom djelovanju organiziraju raznovrsne humanitarne akcije.  Članice dubrovačkog Inner Wheel kluba tako su u protekla dva desetljeća, uz ostalo, proveli akciju opremanja kuće za samohrane majke na Mljetu, te akcije kupovine posteljine, igračaka, invalidskih kolica i medicinskih aparata za Dječji odjel dubrovačke bolnice,kao i kupovine higijenskih potrepština i posteljine za ustanovu „Domus Christie“.

U suradnju s Centrom za socijalnu skrb članice kluba darivale su obuću i odjeću financijski ugroženim obiteljima, uplaćivale novčane priloge za liječenje i školovanje onima kojima je trebalo pomoći,  posjećivale, darivale i družile se sa štićenicima Doma za djecu i mlade „Maslina“. Zabilježena je i njihova akcija slanja naranača za djecu Vukovara,

Na poseban način članice dubrovačkog Inner Wheel kluba ostvarile su suradnju s udrugom „Rina Mašera“ koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom, te udrugom za Down sindrom  Dubrovačko-neretvanske županije, kontinuirano sudjelujući u akcijama opremanja i pomoći tim udrugama. Upriličile su tako i humanitarnu nogometnu utakmicu u kojoj sudjelovale sve članice Inner Wheel kluba, te u jednogodišnjem razdoblju financirale potrebe fizikalne terapije za udrugu Down sindrom. Sve to, pod motom „mijenjati svijet na bolje“.

- Obilježavanje 20-te obljetnice dubrovačkog Inner Wheel kluba uveličale su članice klubova iz  Rijeke, Splita, Čakovca , Varaždina,  Beograda, Skopja , kao i predstavnica bratskog  talijanskog Inner Wheel kluba iz Barija, s kojim dubrovački klub njeguje posebne odnose suradnje. Proslavi su se pridružili i članovi  Rotary kluba Dubrovnik , Lions kluba Dubrovnik, udruge Rine Mašere kao i udruge za Down sindrom Dubrovnik, naše bivše članice i kao i bivšii sadašnji članovi Rotary cluba, ističe predsjednica Kluba, Renata Garbin.

Raznovrstan program boravka u Dubrovniku, zaokružen  je humanitarnom večerom u hotelu „Kompas“, u subotu 4. studenog. Prihod svečane večere povodom proslave 20. obljetnice Inner Wheel kluba Duubrovnik , u iznosu od 300 kn/osobi, Jadranski luksuzni hoteli donirat će Udruzi za Down sindrom Dubrovnik.

 

18. travanj 2024 03:16