StoryEditorOCM
ZabavaSTRADUN I GRADSKA KAVANA U ZNAKU MALIH MAŠKARA

FOTO Faćenda malih maškara

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Tonći Plazibat/HANZA media
4. ožujka 2019. - 10:47
Prva nedjelja u ožujku bila je rezervirana za "Faćendu od malih maškara" koja je na najljepšoj ulici na svijetu okupila više stotina mališana koji su, maškarani kako to na maškarama i treba biti, načinili đir od velike Onofrijeve fontane preko Straduna sve do Orlanda i Male Onofrijeve fontane.

Uz veseli žamor, potom su svi ti mali gusari, vampiri, Batmani, pčelice, Darth Vaderi i ostali likovi iz Star Warsa, gejše, vještice, mali ježevi, Spidermani... ušli u Gradsku kavanu i zauzeli je samo za sebe. Istina, "na sigurnoj udaljenosti", u pratnji su mališana bili i njihovi roditelji, ali ih male maškare glumile su velike ljude i ni malo ih "nisu obadale", pazeći samo na to da im se ne otopi i ne pokvari šminka na licu ili ošteti maska koju su mame i none marljivo šivale prethodnih dana.

Uz nastupe mađioničara, žonglera i lutkara, uz performance slikanja facepaintingom, maškare su uživale, u ritmu skakale i plesale na suvremenu pop- glazbu. Planirano je da zabava potraje do večeri, kada bi trebalo da se proglase najljepše i najoriginalnije pojedinačne i obiteljske maske ovogodišnje Dječje maškarate. Nagrade su prigodne: grupni izlet brodom na Lokrum, slatkiši (torta, palačinke) a oni najbolji mogu se nadati i večeri za cijelu obitelj u poznatom restoranu Pantarul.
24. travanj 2024 03:07