StoryEditorOCM
ZabavaFILM TJEDNA

FILM TJEDNA Prevarantice s Wall Streeta

20. rujna 2019. - 15:25
Ova zemlja je kao striptiz klub. Jedni plaćaju, drugi plešu, zaključuje Jennifer Lopez u ulozi iskusne striptizete Ramone iz filma 'Hustlers' (nespretno preveden kao 'Prevarantice s Wall Streeta'), vikendaškog viceprvaka američkog box officea.

Neuništiva latino zvijezda, pjevačica, glumica, dizajnerica i još štošta, ovaj se put okušala kao producentica krimi drame o damama koje zabavljaju dokone novčare i pritom im prazne račune.

Najnoviji glumačko-financijski angažman J.Lo otvaranjem je iznenadio mnoge, već navikle na stalne smjene hitova o superjunacima na vrhu holivudskog Olimpa.

Lopezičino djelo koje koketira s predikatom 'R' i slavi žensku dovitljivost iskoristilo je rujansku oskudicu heroja i pokazalo da nisu samo nadnaravna bića jamstvo uspjeha na blagajnama.

Dobar plasman 'Hustlers' potvrda je da se publika uželjela i malo ovozemaljskog štiha koji ovdje dolazi u paketu s zgodnim ženama svih rasa, vrlina i mana.

Nastao na temelju članka iz New York Timesa iz 2015., o bandi erotskih plesačica koje potkradaju omamljene mušterije, film sa simpatijama progovara o miljeu naizgled podređenih meta muške pohote.

Osim nenametljive režije Lorene Scafarije, pozitivnom dojmu pomažu i dobro pogođene role glavnih akterica. Uz veliku 'maticu' Lopez koja za potrebe filma bez dublerice izvodi i najzahtjevnije plesne figure oko štange, dokazala se i Constance Wu kao Ramonina štićenica Destiny, samohrana majka koja plijeni egzotičnom pojavom i krhkom upornošću. Intrigantna je pomalo zaboravljena Julia Stiles u sporednoj ulozi novinarke koja istražuje 'zločinački pothvat' kradljivih striptizeta.

U 'Prevarantice' su zgodno umetnute i sličice vremena koje utječe na biznis glavnih akterica. Uz veliku recesiju 2008., tu je i nelojalna konkurencija uvezene radne snage, frivolnih Ruskinja. A nađe se i nešto nostalgičnih uspomena poput iPhonea 4s, tada uređaja 'ispod čekića'.

'Hustlers' ponešto zapinje na dubljoj profilaciji likova, no s fanfarama odaje priznanje solidarnosti među ženama. Muškarci se spominju usputno, iskarikirani su i doslovce bezlični.

Ne čudi stoga što je ovaj 'feel good' proizvod prepoznat upravo od ženske publike koja je u premijernom tjednu činila natpolovičnu većinu.

Girl power ponovno je pokazao moć koju je svestrana J.Lo (šuška se o nominaciji za Oscara) vješto kanalizirala, a sočnom cameo ulogom zapečatila Cardi B. Trenutačno najpopularnija američka rapperica je, kakve li slučajnosti, bivša striperica.
 
20. travanj 2024 13:30