StoryEditor
ZabavaKoliko novca dati mladencima?

Evo kako to rade ‘vanka‘! Nijemci su objavili koliko oni stavljaju u kuvertu, a iznos je prilično neočekivan. Imaju i nekoliko korisnih savjeta za goste

Piše Dv
10. svibnja 2022. - 08:50

Darivanje mladenaca gotovo je isto u svakoj zemlji, većina gostiju smatra da je najpametnije mladencima u tom trenutku pokloniti novac, s obzirom da oni najprije moraju podmiriti troškove svadbe. Njemački mediji, kako prenosi Fenix magazin, objavili su tekst o tome koliki iznos novca je prikladno dati kao vjenčani dar.

Za svako darivanje, pa i za vjenčanje, ističu, važna je vaša financijska situacija. Dvije godine pandemije koronavirusa i trenutno visoka inflacija su opterećenja koja pogađaju sve nas. Stoga pazite da se financijski ne istrošite, navodi njemački medij.

Po njima, za pripravnika ili studenta sasvim je u redu darivati “samo” 30 do 50 eura.

Drugi čimbenik koji bi trebao odrediti vrijednost dara je vaša uloga. Gotovo na svakom vjenčanju dočekat će vas bogat švedski stol ili raznovrstan meni, popraćen pjenušcem i velikim izborom pića. “Ne zaboravite da svatovi plaćaju sve. Stoga je osnovno pravilo: Dajte otprilike koliko popijete i pojedete u svatovima”, savjetuju Nijemci, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Kakva je vaša veza s mladom ili mladoženjom? Jeste li najbolji prijatelji od osnovne škole, bliski rođaci ili samo poznanici? Uglavnom, ako dolazite iz kruga poznanika, prigodan je poklon od 30 do 50 eura. Dobri prijatelji obično daju više, pa daruju i do 100 eura.

Međutim, ako je bračni par dio obitelji, tada se novčani iznosi povećavaju. Roditelji često daju 100 eura po osobi, a ponekad se ta svota penje i do 500 eura. Isto vrijedi i za stričeve ili tetke, ali i za kumove, prenosi Fenix magazin.

24. svibanj 2022 23:39