StoryEditorOCM
ZabavaAudiovizualni centar Dubrovnik

Embassy 516 vraća se na scenu nakon četiri godine, a fanove ovog dubrovačkog alter-rock kolektiva čeka posebno iznenađenje!

Piše Dv
11. studenog 2022. - 13:15

Dubrovački alter-rock kolektiv Embassy 516 vraća se na scenu nakon četiri godine od izdanja hvaljenog albuma Correlation (2018., GNGR 62). Band se već skoro dva desetljeća u javnosti pojavljuje samo u periodima, ali svojim snažnim zvukom i prepoznatljvim vizualnim izričajem uvijek iznova intrigiraju te iznenađuju slušatelje. 

Suradnja s Geenger Records i ilustratorom/vizualnim dizajnerom Igorom Juriljem (Yellow Yuri) se nastavila na obljetničkom reizdanju albuma Surveillance of the Environment, koji je 2012. zaživio na CD-u s 12 pjesama, a uskoro će i na gramofonskoj ploči. Riječ je o Translucent Cristallo Vinylu u limitiranom broju od 150 komada; koji će u prodaji biti početkom 2023. godine. Prošireno digitalno izdanje s 21 pjesmom dostupno je već na svim streaming servisima uz singl "Nora, The" (lyric video)!

Na albumu su svirali Tomislav Kličan (bubanj i gitara), Nikša Sentić (bass), Marjan Žitnik (klavijature), Ivica Glunčić (bubanj), Adem Gušić (vokal i programiranje) i Žarko Dragojević (autor glazbe i tekstova, vokal, gitara i programiranje). Band zajednički potpisuje sve aranžmane, a snimateljski dio je tijekom 2010./11. bio povjeren Hrvoju Nikšiću uz asistenta zvuka Nevena Marinca (dok je demo materijale mixao Srđan Pađen). Kompletan remix i remaster originalnih studijskih snimaka je napravljen u produkciji Žarka Dragojevića tijekom 2022. godine. Urednik izdanja je Danijel Sikora.

Ovo izdanje ostvareno je i podržano u sklopu godišnjeg programa udruge Audiovizualni centar Dubrovnik koji je financiran od strane Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

17. travanj 2024 22:55