StoryEditorOCM
ZabavaGLAMUROZNA VEČER

Dodjela najveće medijske nagrade - Zlatni studio: Nagradu za najbolji film odnijela je ‘Murina‘ redateljice Antonete Alamat Kusijanović

Piše MOZAIK SD
4. veljače 2022. - 20:36

<<< 20.56 Prva kategorija koju će nam otkriti je najbolji reality show. Nominirani su 'Masterchef' Nove TV, 'Supertalent' Nove TV i 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' RTL televizije. Zlatni studio za najbolji reality show osvojio je Masterchef Nove TV.

image
Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović
 
Damir Krajac/Cropix

 20.55 Na redu su nagrade za najbolja ostvarenja s područja televizije. Na pozornici su se Danijeli Trbović pridružile Ana Brdarić Boljat s RTL televizije te Marija Miholjek s Nove TV.

image
Marija Miholjek, Ana Brdarić Boljat, Danijela Trbović
 
Damir Krajac/Cropix

<<< 20.49 Na pozornicu su stigli Mirko Fodor u društvu Žanamari, Indire Levak i Lidije Bačić. Djevoke su zapjevale na pozornici pjesmu 'Ti si genije'.

<<< 20.43 U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirane su "Ja sam ona koja nisam" kazališta ZeKaeM i Paola Magellija, "Kukci... zaustavljena priča" HNK SPlit Saše Anočića te "U agoniji" Ivice Buljana i HNK Zagreb. Najbolja predstava je "Ja sam ona koja nisam" kazališta ZeKaeM i Paola Magellija

<<< 20.42 Nakon dama, na red su došli i nominirani u kategoriji najbolje muške kazališne uloge: Živko Anočić za ulogu Katuriana u predstavi „Čovjek Jastuk“ GDK Gavella, Goran Grgić za ulogu Konrada u predstavi „Kad svijeće dogore“ HNK Zagreb i Teatra Erato te Filip Nola za ulogu Susjeda u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM. Zlatni studio osvojio je Filip Nola!

<<< 20.40 U kategoriji najbolje ženske kazališne uloge nominirane su Linda Begonja za ulogu Frosine u predstavi „Škrtac“ Satiričkog kazališta Kerempuh, Anđela Ramljak za ulogu Nikoline u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM te Lucija Šerbedžija za ulogu Katarine i Ruže u predstavi „Ja sam ona koja nisam“ kazališta ZeKaeM. Pobjednica je Lucija Šerbedžija!

<<<20.39 Sljedeće nagrade bit će dodijeljene za najbolja ostvarenja iz područja kazališta, a Danijeli se na pozornici pridružio poznati kazališni, televizijski i filmski glumac Enes Vejzović.

Za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu nominirani su Tea Harčević za ulogu Veronike u filmu „Plavi cvijet“, Toma Medvešek za ulogu Dode u predstavi „Ti si prvi hrabar“ KunstTeatra i Umjetničke organizacije Punctum te Dea Presečki za naslovnu ulogu u predstavi „Matijaš Grabancijaš Dijak“ HNK Varaždin. Zlatni studio osvojio je Toma Medvešek!

<<< 20.32 Za najbolju radijsku postaju nominirani su narodni, Radio Rijeka i Radio Dalmacija, a nagrada je pripala radiju Rijeka.

<<< 20.29 Za najbolji radijski glas nominirani su Mario Lipovšek Battifiaca (Radio Istra), Robert Ferlin (Radio Rijeka) i Tatjana Jurić (narodni), a nagrada Zlatni studio pripala je Mariju Lipovšeku Battifiaci.

20.27 Sljedeće nagrade dodijelit će se za najveća dostignuća na području radija, a Danijeli Trbović pridružio se na pozornici Vojo Šiljak, koji je svoju karijeru na radiju započeo prije pola stoljeća.

20.21 Posljednja filmska kategorija je ona za najbolji film. Među nominiranima su 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović, 'Plavi cvijet' redatelja Zrinka Ogreste te 'Zbornica' redateljice Sonje Tarokić. Zlatni studio za najbolji film pripao je filmu 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović. Slijedi nastup grupe Cambi.

 20.19 Nakon poznatih dama, Daniela i Momčilo najavljuju nominirane u kategoriji najboljeg filmskog glumca. Čitatelji Studija najviše su glasova dodijelili trojici glumaca: Leonu Lučevu za ulogu u filmu 'Murina', Reneu Bitorajcu za ulogu u filmu 'A bili smo vam dobri' te Stojanu Matavulju za ulogu u filmu 'Zbornica'. Zlatni studio u kategoriji najboljeg filmskog glumca pripao je Reneu Bitorajcu!

20.14 Voditeljica Daniela Trbović pozdravila je okupljene i najavila suvoditelja Momčila Otaševića, s kojim će proglasiti dobitnike u filmskoj kategoriji. Prve na redu su nominirane u kategoriji najbolje filmske glumice. Nominirane su Anja Šovagović Despot za ulogu u filmu 'Plavi cvijet', Gracija Filipović za ulogu u filmu 'Murina' te Marina Redžepović za ulogu u filmu 'Zbornica'. Pobjednica je Anja Šovagović Despot, piše Jutarnji list.

-<<< 20.10 Počela je peta, jubilarna svečana dodjela najveće medijske nagrade Zlatni studio! U dvorani 'Anton Marti' HTV-a sve je spremno za večerašnji spektakl, koji započinje nastupom pjevačice Nine Badrić i njezinom pjesmom 'Ja još uvijek imam istu želju'.

image
Svi su gledali u Ninu Badrić
Srđan Vrančić/Cropix

<<< 19.40 Poznate zvijezde počele su pristizati na dodjelu najveće medijske nagrade Zlatni studio.

"Meni je ova nominacija već veliko priznanje i čast mi je biti među ovim ljudima. Ako dobijem nagradu, bit će to za mene još jedno veliko priznanje. Ali svakako ću se potruditi da večeras uživam ovdje. Baš me zanima hoće li moji favoriti osvojiti nagrade", rekla je dobro raspoložena pjevačica Albina.

"U redu je da dobije Tatjana Jurić ili ja. Andrija Jarak je dobio triput, ja želim biti bolji. Manjine, albino i to", našalio se Mario Lipovšek Battifiaca, koji je nominiran u radijskoj kategoriji s Tatjanom Jurić i Robertom Ferlinom.

image
Tatjana Jurić
 
Srđan Vrančić/Cropix

"Sve je savršeno, super su organizirali i sve lijepo teče. Meni se jako sviđaju svi nominirani pa ne znam tko će pobijediti. Svi su krasni i nominirani u kategoriji glazbe lijepo pjevaju", rekla je pjevačica Severina prije početka dodjele nagrada Zlatni studio.

image
Severina i Doris Pinčić
Srđan Vrančić/Cropix

"Vidjet ćemo što će biti. Mislim da će Šprajc pobijediti, a on misli da ću ja pobijediti tako da ćemo vidjeti. Iskreno, ne znam zašto nas ljudi stalno nominiraju, ali mi je drago da nas gledaju i nominiraju", rekla je Mojmira Pastorčić.

image
Andrija Jarak
 
Srđan Vrančić/Cropix

"Nominiran sam s Gibonnijem i Željkom Bebekom. Meni to i dalje zvuči kao da su se oni malo zeznuli, ali vidjet ćemo. Prošla godina mi je bila sjajna što se tiče karijere. Koncerti i albumi su bili predivni. Nedavno sam izdao singl i sada isto razvaljuje", rekao je pjevač Matija Cvek.

Uskoro počinje peta jubilarna dodjela najveće medijske nagrade Zlatni studio! Prijenos svečane dodjele uživo možete pratiti od 20.05 sati na prvom programu HTV-a, a uskoro će biti objavljeni dobitnici u svih 19 kategorija koji će primiti prestižne kipiće Zlatnog studija.

image
Peta dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - Zlatni Studio.
Davor Pongračić/Cropix

Zlatni studio ponosno nosi ime najdugovječnijeg televizijskog tjednika na ovim prostorima, prvi put tiskanog 3. travnja davne 1964. godine. Uz moto „Najbolji biraju najbolje“, ova nagrada kombinirano je priznanje struke i publike kojim Studio nagrađuje rad i trud domaćih kreativaca koji su obilježili proteklu godinu.

Nakon više od 800.000 glasova koji su pristigli putem kupona objavljenih u tjedniku Studio te online glasova na portalu jutarnji.hr, završilo je glasanje za pobjednike najveće medijske nagrade u zemlji, a sada slijedi svečano proglašenje pobjednika po kategorijama, objavio je Jutarnji list.

16. travanj 2024 16:14