StoryEditorOCM
ZabavaPONTA LOPUD FESTIVAL|

DANIS TANOVIĆ: Festival je jedan od boljih događaja za film jer će pokrenuti nove stvari i ideje

Piše dv
2. srpnja 2021. - 21:14

U petak je otvoren prvi Ponta Lopud Festival koji na jedno mjesto okuplja poznata imena iz svijeta filma. Festival je to koji je spojio profesionalizam i prijateljstvo te napravio ugodnu i interesantnu atmosferu za sve filmoljupce. Dolaskom na festival mnoge je iznenadila Dana Budisavljević te donosimo njezinu izjavu:

-Poziv na festival sam dobila prije nekih mjesec dana. Iako sam imala neke drugo planove, ovo je zvučalo jako primamljivo i nisam mogla odbiti. Ovo je jedno pravo filmsko druženje gdje možemo u opuštenoj atmosferi komunicirati o filmu. Prije pandemije filmska industrija je otišla dosta daleko i nekako se čovjek počne osjećati mali na filmskoj mapi, a onda se dogodi ovakav događaj na kojemu pričaš priče bez opterećenja, tražiš suradnike i to je ono što nam treba. Cijela filmska industrija se nalazi u jednom čudnom ozračju u kojemu serije preuzimaju ulogu klasičnih filmova koje smo navikli gledati u kinima i jako me zanimali kako Pawel Pawlikovsky gleda na budućnost. Nakon uspjeha Dnevnika Diane Budisavljević razmišljam o tome što u nastavku ponuditi publici te se nadam uskoro započeti raditi na projektu- rekla je Budisavljević.

Za izjavu je bio raspoložen i oskarovac Danis Tanović:

-Upravo sam završio snimanje dugometražnog filma koji je nastao u Slanom te se godinu dana kasnije uspio snimiti. Mislim da će se pokazati da je ovo vrijeme korone bilo kreativno za dosta ljudi jer smo sjedali kod kuće, družili se, gledali filmove i serije i u jednom trenutku se odlučili na nove projekte. Smatram kako je ovaj festival jedan od boljih trenutaka za film jer će se pokrenuti nove stvari. Dosada je za umjetnost jako dobra stvar jer čovjek ima vremena da bude sam sa sobom. Nekako smo prije pandemije živjeli svi 150 na sat te smo sada stali na loptu i razmišljamo kako ćemo dalje. Premjeru filma još ne mogu najaviti jer je potrebno detaljno obraditi materijal što ne ovisi o meni tako da ne mogu ništa precizno reći- rekao nam je Tanović.

14. travanj 2024 23:51