StoryEditorOCM
ZabavaU hotelu Croatia u Cavtatu

Četiri desetljeća nakon nastupa na Euroviziji, Daniel Popović stiže na Konoviziju

Piše dv
7. veljače 2023. - 10:19

Legendarni Daniel Popović stiže na Konoviziju te će 17. veljače nastupiti u sklopu Konovizija plus programa!

Točno 40 godina nakon nastupa u Munchenu na Euroviziji, gdje je osvojio fantastično četvrto mjesto, jedna od najvećih zvijezda 80-tih, što je i tema ovogodišnje Konovizije, na konovizijskoj pozornici Hotela Croatia u Cavtatu ponovo će izvesti Džuli, ali i konovizijskoj publici dobro poznati hit Ma daj obuci Levisice. Svojim nastupom na Konoviziji Daniel Popović će ujedno početi i proslavu 50 godina glazbene karijere koja će kulminirati na ljeto, izdavanjem novih pjesama i prigodne kompilacije.

Nastupom Popovića nastavlja se tradicija nastupa estradnih zvijezda na Konoviziji, a u sklopu Konovizije plus već su nastupali Damir Kedžo, Giuliano i Žanamari.

Karijera Daniela Popovića je počela nastupima na brojnim festivalima da bi sredinom 70-tih postao članom različitih bendova, prateći mešu ostalim i Meri Cetinić, a malo je nedostajalo i da postane članom Srebrenih Krila. 

image

Danijel Popović

Konovizija/

Odlučivši se za solo karijeru, najvažniji trenutak došao je 1983. godine kada je prvo na regionalnom izboru pobijedio favoriziranu Lepu Brenu, nakon čega je na Euroviziji ostvario izvrsno 4. mjesto, konkuriravši tijekom glasanja čak i za pobjedu, te osvojivši gledatelje širom Europe.

Na Euroviziju se ponovo pokušao plasirati 1991. godine ali je na posljednjoj Jugoviziji s Ma daj obuci Levisice ostao korak prekratak osvojivši drugo mjesto sa samo dva boda zaostatka za pobjednicom Bebi Dol.

Nakon toga se više posvetio pisanju i produkciji pjesama, surađujući s imenima poput Rajka Dujmića, Zdenka Runjića, Alke Vujice, Nives Celzijus i mnogim drugima.

Podsjetimo, Konovizija se održava 17.veljače u Hotelu Croatia u Cavtatu s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Libertas TV-u i službenom YouTube kanalu Konovizije.

25. travanj 2024 02:13