StoryEditorOCM
ŠpicaDONOSIMO GDJE STE I S KIM STE BILI I ŠTO STE RADILI

PREMIJERA NOVE FOTOGALERIJE Nikakvo mirovanje, nego lapadsko điravanje u režiji Željka Tutnjevića

Piše PSD.
25. lipnja 2018. - 16:54

Dan državnosti koji se, kao i Dan antifašističke borbe, nekako toplo i nježno, kao uz dragu, naslonio na vikend i mnogi su tu lijepu gestu dočekali s veseljem. Upala im je ta čuvena i mitska „kašika u med“.

Za one sretnije i snalažljivije ovo je već četvrti dan odmora, takoreći „mini godišnji“, a oni koji rade danas i oni koji su radili u petak imali su svoju priliku za opuštanje. Iako je temperatura malo pokleknula pred najezdom vjetra i nedavne kiše pa i okupljanjem teških oblaka na „predkišnom“ skupu, još se da lijepo iskoristiti ovaj dan.

Kako su to učinili stranci, vaši susjedi, znanci, rođaci, vaši prijatelji (a možda i neprijatelji?!) objektivom je to za vijeke vjekova zabilježio naš fotografski redatelj Željko Tutnjević. Njegova fotogalerijska predstava slikopisa neće nikoga razočarati. Dapače, u glavnim ulogama tu su šetači, oni zamišljeni, stidljivi, nasmijani, oni koji se prave važni, a bome ima i pravih „pozera“ koji su jedva dočekali stati ispred objektiva i svi su ispali simpatični. Nakon njih dolaze „kavopije“ ili „sokopije“ okupljeni oko stola. Oni uz lagano druženje i još laganije piće uživaju u svim čarima neradnog ponedjeljka. Valja spomenuti i kupače koji – bez obzira što nije „prava žega“ – ipak nisu prekinuli ljubav s morem pa su se pošli bućnuti i malo sunca apsorbirati! Večeras će im od upijene sunčeve energije biti toplo u krevetu!
Daljnju podjelu nećemo vam otkrivati, to ipak samo jednim klikom u Željkovoj fotografskoj inscenaciji možete otkriti.

Bliži se otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara pa već pomalo ulazimo u „kazališni đir“. Naravno, strastveni „loptolozi“ će pratiti mundijalska nadmudrivanja i napucavanja koja se odvijaju i kotrljaju u majčici Rusiji, a istinski „fotofili“ zato će uživati gledajući još jedno „lapadsko điravanje“. Slike su freške, nije repriza, naslonite se i uživajte u premijeri… Neka uđu i neka Tutnjeve fotografije gledaju i u njima uživaju!

19. travanj 2024 19:02