StoryEditorOCM
ŠpicaŽIVOT U DOBA KORONE |

LJEPOTE GRADA NAVEČER Stradunom se đirava i razgovara, odrasli ispijaju kave iz ‘kavomata‘, a djeca ispred crkve sv. Vlaha bezbrižno uživaju u igri

Piše Dv
14. prosinca 2020. - 22:58
Iako smo lani u ovo doba tražili najbolje pozicije za sjesti uz jednu od kućica kako bismo se ugrijali kuhanim vinom ili nekim drugim toplim napitkom ili pak pojeli možda i jednu kobasicu, ovogodišnji prosinac u Gradu je potpuno drugačiji. Naravno, sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

No, Grad ipak nije toliko pust, život se opire i ovoj virusnoj pošasti, djeca su uglavnom između Sponze i crkve sv. Vlaha pronašli idealan prostor za igru, čuje se dječja graja, a roditelji i oni stariji 'posložil'i su se ispred Luže, blizu tamošnjeg 'kavomata' te uz druženje ispijaju svoj kofein. Blagdanske dekoracije također donose dašak normalnosti, adventski vijenac ispred Dvora najavljuje Božić, blagdan nade, a upravo je nada, pored cjepiva protiv Covida, ovih dana najtraženiji resurs na svijetu.

Nada da će sve ovo proći, nada da ćemo ostati živi i zdravi, nada da ćemo se zagrljaju života vratiti kako smo navikli prije korone. Moramo još malo biti strpljivi, sačuvati zdrav razum i zdravo tijelo, naše najbliže, posebno one ranjive skupine, a fotografije Boža Radića otkrivaju ljepotu Grada koji je izdržao, preživio i daleko teže trenutke... Uživajte u prekrasnoj fotogaleriji!

18. travanj 2024 19:27