StoryEditor
Noćni životOZVUČENI LISTOPAD |

Koncert eksperimentalne glazbe i impro-zvuka

Piše DV
12. listopada 2021. - 15:10

Pridružite nam se u improvizacijskom čarobjnaštvu dvoglavog čudovišta, pozivaju iz Art radionice Lazareti. 

Ristić / Vernon probudit će stare zidine Lazareta kolekcijom opsjedajućih zvukova iz njihovih zvučnih arhiva te pružiti nove poglede i uvide u korištenje zvučnih objekata i nekonvencionalnih instrumenata.

Art radionica Lazareti u petak 15. listopada u programu Ozvučeni listopad koncertom eksperimentalne glazbe i impro-zvuka predstavit će se Manju Ristić i Mark Vernona.

Početak svirke je u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.

Mark Vernon dolazi iz Glasgowa, a u svome se radu bavi straživanjem ideje audio arheologije, magnetske memorije i nostalgije. U središtu njegovog rada nalazi se fascinacija intimnošću radijskog glasa, zvukom okoliša, zastarjelim medijima i prisvajanjem nađenih snimki. Bogata zbirka kućnih snimaka, audio pisama, diktiranih bilješki, poruka s telefonskih sekretarica i drugih izgubljenih glasova često pronađe put do njegovh neobičnih audio radova. Ti su različiti elementi prerađeni u radiofonijske kompozicije za emitiranje, višekanalne difuzije, snimke na nekom od čvrstih medija ili izvedbe uživo. 

Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979; violinistica, sound artist, pjesnikinja, kustosica i istraživačica aktivna u prostoru elektro-akusitične i klasične glazbe, improvizacije s instumentima i eksperimentalnog sound-arta. Njezin rad stapa intuitivnu kompoziciju i prakse snimanja na licu mjesta (filed recording) s fokusom na interdiciplinarni pristup, akuzmatične forme, radio-art i akustičku ekologiju. Manja Ristić živi i radi na Korčuli.

03. listopad 2022 19:47