StoryEditorOCM
Noćni životsezona iz snova

Došlo je i do toga: splitski turisti sada sanjaju da povraćaju i mokre po Getu. Ne vjerujete? Pogledajte video, jako je sladak

Piše Marin Prvan/SD
25. kolovoza 2022. - 15:36

Najpoznatija getanska kamera, u posljednjoj epizodi serijala 'Noć živih turista', je ovog puta uhvatila nešto...veliko. A, kao što je poznato, što su turisti veći, to su, u pravilu, tromiji i manje izdržljivi. Štoviše, primjerak na snimci je kompletno anesteziran i opušten, barem fizički. To što se pritom događa u njegovim mislima - povraća li na Prokurativama, urinira li na Pjaci ili vodi li ljubav na kampanelu svetog Dujma - ostat će vječna misterija za sve zagrižene ljubitelje intrigantnih zgoda ovogodišnjih junaka splitskog turizma.

Ipak, iako je to bilo samo logično za pretpostaviti, uredništvo Slobodne Dalmacije raspolaže s dokazima o porijeklu i genezi umrtvljenog stanja simpatičnog - po njegovoj tjelesnoj građi kvalitetnog potrošača i miljenika splitskih ugostitelja - turista. Naime, na mjestu njegovog alkoholnog drijemanja, je pronađena - pub crawl narukvica. Niste iznenađeni? Naravno da niste, kao građanin ovog grada ste dužni poznavati strukturu i vrline lokalnog turizma, čija je tura alkoholnog delirija raskošna perjanica.

Ono što je naročito interesantno je što je u ovoj završnoj fazi ljeta 2022. fascinacija - koja uključuje kako oduševljenje tako i zgražanje - šarolikom paletom stanja kojima raspolažu gosti grada pod Marjanom, prešla i na - same turiste. Kako se može primijetiti na ovom videu, večernju regeneraciju sumo borca kroz splitske barove je svojim mobitelom zainteresirano dokumentirao, ni manje ni više, nego - neSplićanin. Dakle, od sad pa nadalje, ovakve scene će se, osim državnim optičkim kablovima, širiti i internacionalnom komunikacijskom mrežom. A što domaće turističke zajednice vole više doli - besplatnu promociju.

Za kraj, evo i neki od komentara pod videom na stranici Get Getanima koji odišu upravo onom vrstom humora koji odlično ide uz marinadu od očaja:

- Triba stavit sutra lutku u prirodnoj veličini ka šta je ovi, pa možda zaobiđu oti vaš kantun. Ili pravog tigra...

- Jel se ko tu popiša prije nego sta je lega? Uteplo da legne.

- Vi morate od turističke dobit misec dana oporavka na Maldivima!

- Jel ovo doista naznaka kraja sezone?

Ne, nije. Ovo je naznaka nečeg puno goreg - sezone iz snova.

19. travanj 2024 06:39