StoryEditor
ModaDETOKSIKACIJA ORGANIZMA NAKON BLAGDANA

Započnite novu godinu s novim navikama

Piše Ines Vlašić
4. siječnja 2017. - 09:07

Nakon blagdanskog izobilja, početak siječnja većina nas dočekuje s mišlju kako se riješiti kilograma nakupljenih tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. A stručnjaci kažu kako se uz bogatu trpezu u prosincu može dobiti i do nekoliko kilograma viška. Čak i ako nemate problema s viškom kilograma, tijelu će svakako dobro doći kura čišćenja organizma. Ne nagovaramo vas na dijetu jer ona prema mišljenjima mnogih nutricionista ne znači ništa ne jesti, već podrazumijeva plan zdrave i balansirane ishrane. Povrće i voće trebali bi činiti okosnicu vaše prehrane, a vrlo je važno tijekom dana jesti više manjih i laganih obroka. Ne zaboravite na unos tekućina u organizam koje su izuzetno važne u borbi protiv toksina. Umjesto sokova birajte vodu ili biljne čajeve. Sokovi od svježeg voća podići će vaše raspoloženje i osigurati vam iznimno bitan unos vitamina C u vaš organizam.
Nakon teške blagdanske hrane, okrenite se toplim povrtnim juhama i povrtnim salatama, ribi, a umjesto grickalica radije birajte orašaste plodove.
Vaš saveznik u detoksikaciji bit će citrusno voće s kojim je dobro započeti dan. Konzumiranjem svježeg soka od limuna u koji se dodaje med, javorov sirup ili čili, podižete vaš obrambeni mehanizam u sezoni prehlada i gripa.
Nova godina i novi početak mogu vam biti dodatna motivacija da uz promjenu navika, poboljšate svoje zdravlje i dovedete organizam u bolju formu. Ne mora to nužno biti nešto veliko i korijenito, i male stvari mijenjat će naš dosadašnji način života. Izvrsno je ovo vrijeme i za upisati se u teretenu, na satove pilatesa ili joge, nekog novog sporta. Za sve ono što vam je bilo na rasporedu od ponedjeljka ili od 1. siječnja. Pa zašto onda ne započeti odmah!

Izdvojeno