StoryEditorOCM
ModaDETOKSIKACIJA ORGANIZMA NAKON BLAGDANA

Započnite novu godinu s novim navikama

Piše Ines Vlašić
4. siječnja 2017. - 09:07

Nakon blagdanskog izobilja, početak siječnja većina nas dočekuje s mišlju kako se riješiti kilograma nakupljenih tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. A stručnjaci kažu kako se uz bogatu trpezu u prosincu može dobiti i do nekoliko kilograma viška. Čak i ako nemate problema s viškom kilograma, tijelu će svakako dobro doći kura čišćenja organizma. Ne nagovaramo vas na dijetu jer ona prema mišljenjima mnogih nutricionista ne znači ništa ne jesti, već podrazumijeva plan zdrave i balansirane ishrane. Povrće i voće trebali bi činiti okosnicu vaše prehrane, a vrlo je važno tijekom dana jesti više manjih i laganih obroka. Ne zaboravite na unos tekućina u organizam koje su izuzetno važne u borbi protiv toksina. Umjesto sokova birajte vodu ili biljne čajeve. Sokovi od svježeg voća podići će vaše raspoloženje i osigurati vam iznimno bitan unos vitamina C u vaš organizam.
Nakon teške blagdanske hrane, okrenite se toplim povrtnim juhama i povrtnim salatama, ribi, a umjesto grickalica radije birajte orašaste plodove.
Vaš saveznik u detoksikaciji bit će citrusno voće s kojim je dobro započeti dan. Konzumiranjem svježeg soka od limuna u koji se dodaje med, javorov sirup ili čili, podižete vaš obrambeni mehanizam u sezoni prehlada i gripa.
Nova godina i novi početak mogu vam biti dodatna motivacija da uz promjenu navika, poboljšate svoje zdravlje i dovedete organizam u bolju formu. Ne mora to nužno biti nešto veliko i korijenito, i male stvari mijenjat će naš dosadašnji način života. Izvrsno je ovo vrijeme i za upisati se u teretenu, na satove pilatesa ili joge, nekog novog sporta. Za sve ono što vam je bilo na rasporedu od ponedjeljka ili od 1. siječnja. Pa zašto onda ne započeti odmah!

20. travanj 2024 14:31