StoryEditorOCM
ModaNAIL ART PRO|

TEA PERIĆ BRDAR Moja Kraljica srca bila je pravo kockanje, kuća je ovaj put izgubila!

Piše Piše: Lorita Vierda
Foto: Julia Dobrovolskaya
29. svibnja 2021. - 10:22
Posebna kategorija je poster, kojeg je tea i ove godine napravila na oduševljenje ocjenjivačkog sudaJulia Dobrovolskaya

22 sata utrošenih samo na izradu 12 centimetara dugih noktiju, ostalo sam prestala brojiti, nekoliko neprospavanih noći, preskočenih i zaboravljenih klijentica, tona materijala i šljokica, 2 špila karata, 1 korzet, nekoliko metara tila i puno svega ostalog bilo je potrebno za izradu moje i naše Queen of Hearts. Trud se daleko isplatio i doveo opet na tron, al ovaj put onaj pobjednički.
Ponos, uspjeh i trud ovoga puta dosegao je svoj vrhunac! Osvojeno 1. mjesto na natjecanju Nailpro Poland 2021. u Poljskoj u kategoriji Fantasy Nail Art Poster (novice)!" - ispričala je uzbuđeno za Moskar tea Perić Brdar, umjetnica koja svoje ideje iz svakodnevnog posla prikuplja za natjecanja na kojim sudjeluje što redovitiije može. I ovog puta je napravila baš tako, prijavila se, odradila i - oduševila ocjenjivački sud na Nail pro natjecanju u Poljskoj.

U moru Poljakinja


-Na Nail pro natjecanje u Poljskoj išli smo kao tim nas desetak iz cijele Hrvatske, sve profesionalne noktarice i svaka je odabrala neku kategoriju u kojoj se smatra najboljom. Išli smo s mišlju da ćemo bit jako dobre jer smo dosad osvajale sve nagrade, ali Poljakinje su nas ovaj put malo potukle, bila je dosta jaka konkurencija. Odnijele su sve, ali ja sam za poster osvojila prvo mjesto i kolegica iz Zagreba u svojoj kategoriji treće, a sve ostale su se plasirale do desetog mjesta što je i isto jako dobro." - priča Tea, koja je, po dobrom starom običaju, i ovaj put bila teški kampanjac i prijavila se u posljednji trenutak.
-I ovaj put sam se prijavila u zadnji čas, to me prati (smijeh)... To da mora bit sve po PS-u, to nije za mene. Jednostavno tako bolje funkcioniram. I prijavila sam se u još par kategorija - izrada noktiju sam na sebi i kategorija trajni lak, tu još čekam rezultate. Ova prva nagrada me odnijela u kategoriju veterana, sad već idem na žešću konkurenciju, samim tim spremanje će mi biti ozbiljnije u odnosu na dosadašnja natjecanja. Naravno, u natjecanjima je različitih petnaestak kategorija, ovisi jesu li umjetničke ili tehničke, ili pak kombinacija istih, pravila je jako puno, zahtjevno je sve to."
Ideja za poster Queen of Hearts došla je u zadanom okviru - tema je bila 'Život je maškara', priča Tea koja zapravo nije bila sigurna koja je tradicija maškaravanja u Poljskoj.
-Kod nas možeš biti bilo tko ili što. Išla sam na to da napravim masku, osobu koja će imat masku na sebi ali da ne bude prekrivena, meni i fotografkinji je sinulo da bi mogla biti karta, i tako mi je pala na pamet kraljica srca. i onda dumanje o kostimu, masku, šminki, ambijentu,... S posterom Petog elementa kojeg sam prošli put radila i likom Lee Loo sam mislila da sam učinila maksimum ali eto, opet sam razradila tu neku super ideju, uložili smo malo više mašte, u kostim smo uložile puno više materijala i truda, sjetili se da bismo umjesto izrade pozadine mogle iskoristiti prostor automat kluba, jer je tema maska i igra, a to je mjesto zaista igranja sa srećom. jedino me bilo strah da neće Poljaci poludjeti ako je kod njih zabranjeno kockanje ili promoviranje istog pa me kazniti i onda je za mene natjecanje gotovo." - kaže Tea.

Život je i maškara i igra


-Napravila sam opis postera i noktiju, objasnila našu kulturu maškaravanja i objasnila da moja maškara ima masku na licu i na korzetu. Predivna mlada djevojka, i šminkerica i frizerka i fotografkinja su izvukle zaista svoj maksimum. Nokti su morali pratiti zadanu temu, kako je to sve u simbolima karata napravila sam ih, kao karte, kockaste, crno-bijelo-crveni, nešto preko 22 sata sam ih radila. Svi elementi su ručno napravljeni, i to je presudilo ovog puta. Suci su gledali jako puno stvari, jer su mi poslali mail i tražili dokaze da sam ja radila nokte i poster ali i sve detalje koji su bili na noktima, morala sam im poslati sve dokumentirano fotografijama da sam apsolutno sve radila ručno. Po tome vidim da su ovaj put bili jako rigorozni i prvi su put uopće tražili dokaze. Sve sam izradila od materijala za gel, a kad su se ovjerili, shvatila sam da je svaka sitnica igrala veliku ulogu.- priča Tea još umorna od nespavanja i slavlja koje je uslijedilo nakon što su u moru poljskih imena konačno na jedvite jade pročitali i Teino.
-Ma koja je to bila neopisiva sreća, vrištanje, skakanje, ma ludilo! I kćer i ja smo neopisivo sretne, izabrala sam najbolji tim iz Dubrovnika koji je radio za kategoriju poster, fotografkinja Julia Dobrovolskaya, Šminka Lucija Vekić, frizura Brigita Pavlović i mode Ane Kobilić.Sve ovo bilo je, baš poput mog postera, pravo kockanje sa srećom u kojemu je kuća bar u ovoj kategoriji izgubila. Slijedeće natjecanje je Rumunjska, ni sad ne mogu reći hoću li se natjecati, već znate da će sve bit' u zadnji čas ha,ha.

22. travanj 2024 11:29