StoryEditorOCM
ModaTUGA ZA BOŽIĆ

Hrvatsku šokirala smrt manekena Patrika Cvetka (28): Bavio se fotografijom, bio je DJ, a glumio je i u Frankinom spotu

Piše psd
25. prosinca 2022. - 17:23

Hrvatski maneken Patrik Cvetko iznenada je preminuo u 29. godini života. Od Patrika se na društvenim mrežama oprostila njegova prijateljica Elena Dizdar. ‘Počivaj u miru, dragi prijatelju‘, napisala je, prenosi Jutarnji list.

Na instagramu se od njega oprostila i kolegica Suzana Horvat. "On = ljubav, dobrota, primjer drugima, inspiracija, duša puna života, osmijeh i moj najdraži kolega (moje ‘dite‘)", napisala je potresena Suzana uz želju da počiva u miru.

Patrik je odrastao u Zagrebu, a unatoč svim predispozicijama za posao modela, taj ga poziv nikada nije posebno privlačio. No, njegova sestra bila je odlučna u tome da brata lansira u svijet modelinga. Vrlo brzo zgodnog su tinejdžera zapazili izvan granica Hrvatske i ponude su uslijedile.

- Počeo sam s modelingom kada sam imao 19 godina. Doduše, nikad nisam razmišljao o tome da postanem model, niti me to ikad posebno privlačilo. Sestra me, zapravo, upoznala i uvukla u modeling. Prve stvari sam odradio u Zagrebu, no vrlo brzo sam počeo dobivati inozemne ponude iz stranih agencija Europe i Amerike - rekao je prije nekoliko godina Patrik za Jutarnji list.

image

Objava Elene Dizdar

Screenshot Instagram/

Patrik se pojavio u spotu Franke Batelić za pjesmu ‘Plan B‘, a na Instagramu, na kojem ga je pratilo oko 16.000 ljudi redovito je dijelio zanimljivosti sa svog posla i putovanja.

Za Patrika se pisalo da je najtraženiji hrvatski muški model. O mladom zagrebačkom manekenu govorilo se kao o senzaciji u modnom svijetu, za kojeg se otimaju neki od najvećih svjetskih dizajnera, podsjeća Jutarnji list.

25. rujan 2023 15:28