StoryEditorOCM
ModaFUTURIZAM U UMJETNIČKOJ GALERIJI

FOTO Mlada dubrovačka dizajnerica Tena Filičić snimila kampanju za svoju novu kolekciju 

Piše Anđelka Kelava
Foto: Doris Jakić Raguž
31. ožujka 2019. - 20:31
Mlada dubrovačka dizajnerica Tena Filičić snimila je kampanju za svoju novu kolekciju Jesen 2019. (Galerija Futurizam 1.dio).

-Nastala je u želji da kreiram nastavak priče prošle kolekcije, Ljeto 2018. (Budućnost u Dalmaciji),i objedinim njene elemente sa svim prošlim kolekcijama, uglavnom inspiriranih tradicijom, tj. njenom integracijom u moderno vrijeme (Imperial, Korzetarnica 1. i 2. dio, Čajanka u vrtu).
Smještena u daleku (neodređenu) budućnost, radnja se vrti oko dvije bogatašice koje se u društvu svojih hologramskih kućnih ljubimaca spremaju za izlazak/zabavu. Hladne i dominantne, ali odjevne u jake boje i efektne materijale, postavljaju pitanje (ne)vaznosti pokazivanja emocije i ekspresije osobnosti u vremenu umjetne inteligencije.
Prvi put sam u kolekciju ubacila kaput, minimalističkom kroja u "camel" boji od mekanog štofa, idealan za jesen i dubrovačku zimu. Novitet su i 3D printane torbice u neonski žutoj PLA(biorazgradivoj) plastici. Osim toga istaknula bih i hlače ekstravisokog struka u metallic ljubičastoj boji, kao i crne kožne koje su rekreacija omiljenog komada iz Korzetarnica.

Kolekcija je snimljena u Umjetničkoj Galeriji Dubrovnik, čijim se svim djelatnicima ovim putem zahvaljujem na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pozadinske instalacije su dio izložbe umjetnice Ide Blažičko.
Zahvaljujem se gdji. Dragani Pogac, i Matiji Miloslavicu i Ivani Tepšic iz Robot Handmade na pomoći u proizvodnji.

Fotografirala: Doris Jakić ex Raguž
Modeli: Mirijam Šutalo i Paula Pušic
MUA: Maris Gavranić
Frizure: Brigita Pavlović
Kolekcija nakita: Le Poeme Jewellry dizajnerice Pamele Garvan 
RTW kolekcija i torbice: Tena Filičić 
18. travanj 2024 11:04