I ove godine Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira inače osmi po redu Good Food Festival, tjedan gastronomskih događaja za sve ljubitelje dobre hrane koji, Tjednom restorana kreću od danas. Nažalost ni ove godine zbog pandemije sa Good food festivala izostat će Dubrovačka trpeza, atraktivni gastronomski događaj na Stradunu.
No i bez trpeze ovogodišnji festival nudi vrhunsku ponudu. Tako već od danas, po promotivnim cijenama možete uživati u, za ovu prigodu, posebno osmišljenim jelovnicima u kojima možete uživati u Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach - Bistro 49 – Restoran Blidinje - Cantina Mexicana Chihuahua - Konoba Dalmatino – Pivnica Dubrava - Restoran Gusta me - Bistro Izvor – Kavana Lazareti – Hotel Kazbek - Hotel Lero (Piano bar - Restoran) – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun - Restoran Maskeron – Restoran Mimoza - Hotel More (Restoran More) - Restoran Orka – Restoran Orsan - Restoran Pantarul - Bistro pizzeria Prova – Hotel Pucić Palace - Restoran Rhea Silvia (grad i Lapad) – Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Royal Hotels & Resorts Restoran Zoe i Restoran Castile – Restoran Sebastian - Sunset Beach Dubrovnik - Restoran Taj Mahal, Hotel Lero - Restoran Taj Mahal, Stari grad - Bistro Tavulin – Konoba Vita Bella.
Slatku festivalsku ponudu nude Slastičarna Gianni, Hotel Lero Piano bar, Pool & Loby Bar hotela Lapad i Libertas Terrace & Lobby Bar. Odaberite zanimljivu gastro turu koja će vas kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje ili u vinokušnji vinarije Bakus i Škar.
Svakako nemojte propustiti radionice Udruge Deša na kojoj će se pripremati slasni kolač Budim, a koju će voditi Nina Smokvina, radionicu "Rogač na kvadrat" magistrice nutricionizma, Mirne Sarić te izradu tradicionalne korčulanske slastice Cukarin,koju će prezentirati Fani Knego Pjević.
Na Dešinim radionicama imate priliku uživati i u pripremanju koktela s Dešinim džemom od ljute naranče, a sve uz vodstvo vrhunskih koktel majstora Lea Bautovića Ivane Vinković i Maria Saulana. Osim Dešinih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, "Uvod u svijet vina" koji će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, a uz vodstvo Anamarije Bezek u TUP-u, imat ćete priliku izraditi keramičke kalupe za kontonjatu.
Osim radionica, moći ćete uživati i u tematskim večerima, American Way restorana Urban & Veggie uz zvuk starih gramofonskih ploča, u restoranu Orsan gdje će se održati „Ribarska večera", na kojoj će se pripremati jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela te u Sunset Beach Dubrovnik uživati u roštilju sa OFYR-a. Ovogodišnji tematski objed održat će se u Konobi Veranda, gdje ćete moći uživati u prezentaciji i tematskom objedu "Istarsko zlato – Tartuf".
I ovogodišnji program Good Food Festivala obogatit će svojom ponudom vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete u Dubrovačkoj pivovari uz živu glazbu, a ne propustite ni Oli's Food Factory na četiri kotača koji će prva dva dana festivala nuditi street food specijalitete na šetnici u Uvali Lapad, a za vikend će ga ugostiti ''TUP dvorište'', gdje će pripremati najbolje od kubanske kuhinje.
Tijekom bogatog Good Food Festivala, uživajte i u ponudi vrhunskog doručka s domaćim proizvodima dubrovačkog područja u Kavani Lazareti ili pak u zdravom doručku uz yogu u Sunset Beach Dubrovnik, a posljednji dan Good Food Festivala učinite đir Gornjim selima uz pratnju vodiča I objedujte u jednom od OPG-ova po promotivnim cijenama. U sklopu ovogodišnjeg Good Food Festivala, a u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete I Županijske komore Dubrovnik održat će se seminar Uspješnost primjene Halal certifikata na međunarodnom tržištu.