StoryEditorOCM
GastroKorčulanska marenda

Sutra je petak, dan za ribarnicu! Predlažemo vam srdele na špicu s blitvom i grahom te zeljem na tabak sa salsom

Piše Zoran Šimunić /DH
21. travnja 2022. - 11:31

Suradnik Dobre hrane, Zoran Šimunić Šime nabavio je recepte za srdele.

Srdele s blitvom i grahom

image

Srdele na špicu s blitvom i grahom

Tom Dubravec/ Cropix/cropix

Treba vam: 

  • 500 grama srdela
  • 500 grama blitve
  • 250 grama graha
  • 100 mililitara ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2-3 prstohvata krupne soli, svježe mljeveni papar

Priprema:

Ako ste kupili domaći suhi grah, stavite ga močiti preko noći. Isperite ga i stavite ga kuhati u dobro posoljenu vodu, a kad omekša, procijedite ga. U međuvremenu, blitvu operite i stavite kuhati u malo vode te povežite s grahom. Začinite maslinovim uljem, soli i svježe mljevenim paprom. Ugrijte gradele i ispecite srdele, te poslužite po korčulanski - srdele i blitva s fažolom.

 

Srdele sa zeljem na tabak i salsom

image

Srdele sa zeljem na tabak i salsom

Tom Dubravec/ Cropix/cropix

Treba vam:

  • 500 grama divljeg zelja (kupus ili raštika)
  • 200 mililitara salse
  • 100 mililitara maslinova ulja
  • sol, papar

Priprema: 

Kupus (divlje zelje ili raštika) narežite na trakice (bijeli tvrdi dio ne koristite), pa stavite kuhati u dobro posoljenu vodu. Kada omekša, povežite sa šalšom i podlijte uljem te uskladite okuse.

18. travanj 2024 14:32