StoryEditorOCM
GastroLJETNI ZALOGAJI|

Slasne popriguše s tikvicama!

Piše Lidija Lončarić/DH
13. srpnja 2021. - 11:54

U slučaju da i vi volite tikvice, ovaj recept svakako spremite na sigurno, piše Lidija Lončarić u Dobroj hrani.

Za uštipke s tikvicama trebat će vam:

1 veća tikvica

1 jaje

150 g jogurta

2 žličice praška za pecivo

8 žlica brašna

sol, papar

Za umak:

3 žlice svježeg posnog sira

150 g grčkog jogurta

1 vezica vlasca

1 žličica dimljene crvene paprike

sol

Priprema:

Tikvicu najprije naribajte, posolite i pustite da stoji oko 15 minuta kako bi otpustila višak tekućine. Za to vrijeme u većoj zdjeli pomiješajte sve tekuće sastojke, začinite soli i paprom, a po želji možete dodati i aromatično začinsko bilje. Tikvicu ocijedite pa je dodajte smjesi. Dodajte i brašno i dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još soli. Smjesa bi trebala biti nešto gušća od one za palačinke, ali ne gusta poput tijesta. Ako je pregusta, dodajte malo mineralne vode, ako je rijetka, dodajte još brašna no pripazite da ne pretjerate. Na tavi dobro zagrijte ulje pa pecite uštipke dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite uz umak od jogurta ili svježi sir i vrhnje, donosi Dobra hrana 

24. travanj 2024 02:15