StoryEditor
GastroENGLESKI OBJED|

Slana i slasna palačinka iz pećnice s pečenim kobasicama

Piše dv
28. travnja 2021. - 13:21
Slana palačinka iz pećnice s pečenim kobasicamaZkruger

Englezi ovo jelo zovu Toad in a hole i poslužuju ga uz različite umake, najčešće onaj od luka, predlaže Dobra hrana.

Trebat će vam:

125 g brašna

3 jaja

300 ml mlijeka

2 para manjih kobasica

2 mlada luka

Maslinovo ulje

Sol, papar

Priprema:

U zdjeli najprije pomiješajte brašno, jaja koja ste umutili i mlijeko. Sjedinite sve sastojke dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte sitno sjeckani luk i začinsko bilje po želji, začinite soli i paprom. Zagrijte tavu koja može i u pećnicu na srednjoj vatri, dodajte ulje, a onda i kobasice i pecite ih dok ne poprime boju sa svih strana. Kobasice prelijte smjesom od jaja, brašna i mlijeka i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na oko 20 minuta. Poslužite uz sezonsku salatu ili umak po želji.

09. svibanj 2021 23:49