StoryEditorOCM
GastroNAPRAVITE DUPLU DOZU

Ne znate što ćete za objed? Donosimo ričetu: zimski gulaš sa svinjetinom i kiselim kupusom dobra je ideja za ručak za dva dana

Piše Dv
15. studenog 2021. - 13:18

Odmah napravite duplu dozu i u ovom bogatom jelu na žlicu uživajte čak dva dana!

Trebat će vam:

  • 50 g slanine
  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 2 režnja češnjaka
  • 400 g svinjetine
  • 3 žličice crvene paprike
  • 2 lovorova lista
  • 150 g kiselog kupusa
  • Temeljac
  • Sol i papar

Priprema:

U većoj posudi zagrijte ulje i najprije sa svih strana dobro zapecite meso koje ste nasjeckali na kockice. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći najprije zapecite komadiće slanine, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Nakon pet minuta dodajte i sjeckanu papriku i češnjak. Pirjajte oko tri minute, dodajte slatku mljevenu papriku, lovorov list, sol i papar i vratite meso. Dodajte i kiseli kupus pa prelijte temeljcem i pustite da se krčka oko sat vremena. Povremeno provjerite i dodajte još tekućine ako je potrebno. Dodatno začinite prema potrebi, donosi Dobra hrana.

19. travanj 2024 17:47