StoryEditorOCM
GastroKAD VAM NIE PREŠA|

Najjednostavniji recept za preukusna sporo kuhana rebra

Piše dv
7. listopada 2021. - 13:12

Nastasja Chiara Petrić je svojevremeno na svom Facebook profilu podijelila sa svojim čitateljima odličan recept, donosi Dobra hrana.

POTREBNO JE:

Cca 1kg junećih rebra

3 srednja luka

3 veće mrkve

Pola manjeg celera (korijena)

5 većih češnja češnjaka

Puna šaka suhih šljiva (bez koštice)

Puna šaka suhih vrganja

Puna šaka sušenih rajčica

po želji: manji komadić sušene vratine

5 listova lovorovog lista

1,5-2 žličice soli

1 velika žlica svinjske masti

PRIPREMA:

Na masti zapecite rebra sa svih strana, otprilike 3 minute sa svake. Maknite iz posude pa dodajte očišćeno i narezano povrće na krupne komade: luk, mrkvu, celer, češnjak. Kratko zapecite u istoj posudi, dodajte sušene rajčice, vrganje, šljive i vratinu, promiješajte, dodajte rebra, zatim posudu napunite barem do pola sastojaka s vodom, posolite tekućinu, poklopite(!) i stavite peći na 180°C oko 4 sata. Ako vam je pećnica vrlo jaka, stavite radije na 160°C pa nakon 3 sata malo pojačajte. Na pola pečenja preokrenite rebra na drugu stranu kako bi se ravnomjerno kuhala u umaku. Kada je gotovo, izvadite meso i kosti, te lovorov list, a od ostataka izblendajte umak. Servirajte ili s natrganim mesom umiješanim u umaku ili zasebno, ovisno koji ste prilog odlučili servirati. Predlažem domaću tjesteninu, njoke, pire, špecle, zapečene krumpirove valjuške ili okruglice od kruha.

16. travanj 2024 21:56