StoryEditorOCM
GastroBRZO I SOČNO|

Mesna rolada s feta sirom i špinatom za nedjeljni ručak

Piše dv
2. listopada 2021. - 09:42

Mesnu roladu možete napraviti od svinjskog lungića, ali i od otkoštenog komada piletine ili puretine, predlaže Dobra hrana. 

Trebat će vam:

1 lungić (ili veći komad otkoštene piletine ili puretine)

100 g feta sira

400 g špinata

2 žlice senfa

1 žličica suhog ružmarina

2 režnja češnjaka

3 žlice maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

Pomiješajte maslinovo ulje, timijan i senf, začinite solju i paprom pa dobro natrljajte lungić. Pustite da stoji najmanje dva sata. Špinat operite i očistite. Češnjak protisnite pa ga stavite u posudu na zagrijano maslinovo ulje. Dodajte češnjak i pustite da povene. Prebacite u zdjelu, dodajte feta sir i papar te druge začine po želji. Dodatno začinite solju, ali pripazite jer je feta sir dovoljno slan. Lungić prerežite po sredini, prekrijte ga folijom i lagano istucite kako biste ga mogli puniti. Premažite ga smjesom sira i špinata, zarolajte i po potrebi učvrstite čačkalicama ili zavežite špagom. Najprije ga zapecite na tavi sa svih strana, a zatim ga vratite u pećnicu na otprilike 45 minuta na 200 stupnjeva. Pečenog izvadite iz pećnice, pustite da se kratko odmori, a zatim ga režite na kolutiće i poslužite uz prilog po želji.

18. travanj 2024 02:51