StoryEditorOCM
GastroFRANCUSKA DIJETA

Juha od poriluka naglo je postala IN, a razlog tome je hit serija ‘Emily u Parizu‘. Donosimo vam recept jela koje obavezno morate probati

Piše M.P.
4. siječnja 2022. - 17:01

Četvrta epizoda druge sezone serije "Emily u Parizu" pobudila je pažnju zbog - poriluka! Naime,  glavni lik Emily zadužena je za izradu marketinškog plana za francusku tvrtku za poriluk, donosi Slobodna Dalmacija.

Dok pokušava plasirati to povrće, koncept čarobne juhe od poriluka se rađa i završava kao pobjednička ideja za uvođenje poriluka Amerikancima.

Ideja o čarobnoj juhi od poriluka svakako zvuči intrigantno, ali je li prehrambeni trend istinit ili je izmišljen samo za emisiju? Je li čarobna juha s porilukom stvarna?

Iako čarobna juha od poriluka može izgledati kao izmišljeni prehrambeni trend koji su stvorili Emilyni pisci u Parizu kako bi jednostavno prodali priču ispričanu u četvrtoj epizodi druge sezone serije, to je doista pravo jelo koje često jedu oni koji brinu o svojoj težini.

Kao što Sylvie sugerira u "Emily u Parizu", čarobna juha s porilukom pomaže Francuzima da izgube nekoliko kilograma. Iako postoje varijacije juhe od poriluka, čarobna juha od poriluka koja se spominje u emisiji jednostavan je recept.

Znatiželjni ste probati ovu čarobnu juhu od poriluka o kojoj su Emilyni likovi u Parizu stalno pričali? Pa, imate sreće jer postoji niz recepata dostupnih na mreži, a najbolji dio je da većina recepata sadrži prilično minimalne sastojke i vrlo ih je jednostavno slijediti! Ovaj recept je rado čitan na Cuisine ala Francaise.

image
Čišćenje poriluka
Shutterstock

Juha od poriluka

SASTOJCI:

1/2 l juhe od povrća

6 žlica maslinovog ulje

6 nasjeckanog poriluka

4 krumpira

3 žlice nasjeckanog peršina

20 cl svježeg vrhnja

sol

papar

PRIPREMA:

Operite, ogulite povrće.

U loncu zagrijte ulje.

Isjeckani poriluk pirjajte 5 minuta na srednjoj vatri.

Dodajte krumpir i juhu.

Pokrijte lonac.

Prokuhajte.

Pirjajte oko 30 minuta.

Pustite da se malo ohladi.

Izmiksajte povrće.

Ulijte juhu u lonac.

Umiješajte svježe vrhnje.

Zagrijte bez vrenja.

Stavite sol i papar.

Poslužite vruće.

19. travanj 2024 00:24